- Hva hvis Hells Angels har rett?

Dansk toppolitiker og skribent i norske Minerva roser Hells Angels' sjakalmanifest.

BEJUBLET: Den kontroversielle, danske politikeren Søren Pind kaster en brannfakkel inn i innvandringspolitikken. Dette bildet er fra 2007. Foto: Hung Tien Vu/Venstre
BEJUBLET: Den kontroversielle, danske politikeren Søren Pind kaster en brannfakkel inn i innvandringspolitikken. Dette bildet er fra 2007. Foto: Hung Tien Vu/VenstreVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet omtalte i forrige uke «sjakalmanifestet» som danske Hells Angels publiserte på sine hjemmesider.

Manifestet ble ifølge HA til i fjor, og skal ha ligget som et ideologisk bakteppe bak gjengens handlinger i den danske bandekrigen.

Nå har organisasjonen valgt å offentliggjøre manifestet - for å i klartekst vise hvor den står i forhold til det de hevder er hovedsakelig muslimer og arabere som «med trusler og vold holder uskyldige dansker  i et fryktens jerngrep». Hells Angels skriver videre at disse «ofte hevder å være krigsofre» og at de fråtser i narkotika og alkohol.

Kontrovers
Manifestet har blitt omtalt i og vært gjenstand for svært kritiske kommentarer i danske medier.

- Men hva hvis Hells Angels har rett, spør den danske toppolitikeren Søren Pind nå i et blogginnlegg.

«Hells Angels' utspill er djevelsk velskrevet. (...) Det er ikke underbegavede, simple mennesker som har forfattet dette kampskriftet», hevder Pind.

Pind sitter i det danske Folketinget, er utenrikspolitisk talsmann for danske Venstre og står også på norske Minervas liste over faste skribenter.

Det konservative tidsskriftet Minerva redigeres av tidligere Unge Høyre-leder Torbjørn Røe Isaksen. 

- Søren Pind ble bedt om å skrive for Minerva, og sa ja. Men han har aldri levert stoff til oss, og skal strykes fra lista, sier Røe Isaksen til Dagbladet.no.

Han har ikke lest Pinds blogginnlegg, men sier at det høres helt absurd ut.

Fallitterklæring
Det sterkt innvandringsfientlige manifestet er «et uttrykk for myndighetenes totale fallitt. (...) København-politiet har i årevis ment at man skal kunne snakke seg ut av problemene. I dag høster vi fruktene, og de er ikke appetitlige», utdyper han.

Pind skriver at han har mottatt flere rapporter om hverdagskriminalitet utført av personer med utenlandsk opprinnelse, og gjengir to hendelser på bloggen.

«Er det merkelig at flere og flere reagerer ved å ville forsvare seg selv, hvis det skulle trengs?»

Folketingsrepresentanten ber dessuten på sin side på nettsamfunnet Facebook folk sende ham deres historier om kriminalitet utført av fremmedkulturelle.

- Har noen av mine nærmere 3500 Facebook-venner opplevd lignende ting? I så fall fortell meg gjerne om dem. Vi trenger at mytene slås ihjel, konstaterer Pind.

Han lover å ta opp Facebook-vennenes historier politisk.

Voldsbølge
Siden august 2008 har partene i den danske gjengkrigen, som i all hovedsak dreier seg om Hells Angels mot grupperinger med innvandrerbakgrunn, tatt til våpen 53 ganger.

I fjor smalt det 76 ganger. Det betyr i snitt mer enn ett væpnet angrep i uka - hele året igjennom.

I løpet av årets fire første måneder har blitt registrert 175 nye MC-gjengmedlemmer i det danske rikspolitiets arkiv.

Partene kriger om territorier og markedsandeler innenfor narkomarkedet. Spesielt hasj er et hett salgsobjekt for bandene, og senest i går løsnet innvandrerungdom flere skudd mot menn med MC-tilknytning.

Frykter rasekrig
Nesten to av tre dansker frykter en ren rasekrig, skriver Politiken.

65 prosent av de spurte avisa har fått gjennomført erklærer seg helt eller delvis enig i at de frykter at bandekrigen utvikler seg til rene raseoppgjør.

- Jeg kan forstå at folk er bekymret. Men dette handler om kriminalitet, ikke rase, sier rikspolitisjef Kim Kliver til avisa.

UT MOT MUSLIMER: Danske Hells Angels kritiserte i krasse ordelag muslimer og arabere i en kontroversiell uttalelse. Foto: AFP PHOTO / Mogens Flindt /Scanpix
UT MOT MUSLIMER: Danske Hells Angels kritiserte i krasse ordelag muslimer og arabere i en kontroversiell uttalelse. Foto: AFP PHOTO / Mogens Flindt /Scanpix Vis mer