MYSTISK: Er det en UFO, eller er det bare en fugl. Det kan være en drone, eller kanskje supermann. Diskusjonen er heftig. Forøvrig er det ingen som biter seg merke i skikkelsen som henger i lysmasta... Faksimile: CNN
MYSTISK: Er det en UFO, eller er det bare en fugl. Det kan være en drone, eller kanskje supermann. Diskusjonen er heftig. Forøvrig er det ingen som biter seg merke i skikkelsen som henger i lysmasta... Faksimile: CNNVis mer

Hva i all verden er det som flyr forbi?

Ble Obama hyllet av grønne menn?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Var utenomjordiske tilstede da Barack Obama ble sverget inn som president i USA?

Vel, hvor enn kuriøst det høres ut, er dette en av de heteste nettdebattene i kjølvannet av innsvergelsen tirsdag takket være «noe» som ble fanget av live-kameraene til CNN under den storslåtte seremonien i Washington D. C.

Flyr forbi
På et oversiktsbilde av folkehavet på National Mall, med Washington-monumentet i bakgrunnen, flyr noe forbi kameralinsene i en forrykende fart. Og tradisjonen tro er selvsagt bildene både uskarpe og vanskelige å tolke.

Videobildene - i alle mulige formater og tolkninger - har for lengst funnet veien til YouTube. Og der diskuteres det heftig hvorvidt det «bare er en fugl», eller noe helt annet og utenomjordisk.

Krangler om fugler
Objektets vinkler, fart og bevegelse utelukker for noen fugleteorien, mens andre mener det nettopp beviser at det er en fugl.

Saken sprer seg som en farsott i bloggverdenen, men har også nådd de store kanalene som Fox News, Daily Mail, så vell som tvilsomme nyhetsformidlere som britiske The Sun (under den fiffige og StarWars-inspirerte tittelen «The Empire Strikes Barack».)

Obama i UFO-debatt
Det er forøvrig ikke første gangen Obama konfronteres med utenomjordisk liv.

Tidlig i presidentvalgkampen var han i TV-duell med motkandidat, partifelle, kongressmedlem og UFO-spotter Dennis Kucinich. Sistnevnte måtte selvsagt forklare utfyllende om da han selv så en UFO.

Og da måtte selvsagt Barack Obama svare på om han tror på utenomjordisk liv.

- Jeg vet ikke. Og jeg later ikke som om jeg vet heller. Men jeg vet det finnes liv på jorda, og at vi ikke tar godt nok vare på livet her...