Hva i all verden er det som foregår?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Si meg, hva er det som egentlig har skjedd? America Online har kjøpt Time Warner. Det betyr at de sammen er verdens største mediegigant. Det betyr at Internetts «magic money» nå kan brukes til å kjøpe tradisjonelle medier. Framtida som kjøper fortida, det er vår nåtid.

· Ja da, men hva betyr det? Det nye selskapet drømmer om å bli totalleverandør av fritid og forbruksvarer til sine millioner av kunder. Du leser deres blader, ser deres filmer, hører på deres radiokanaler, ser deres fjernsynsprogrammer, snakker på deres Internett, handler i deres internettbutikker. Meld deg inn i AOL/Time Warner og «Owe your soul to the company Store».

· Takk for tilbudet. Hva er alternativet? Ja, hvis det er AOL/Time Warner som eier kablene fram til ditt hus, og det er kablene du snakker gjennom, handler gjennom, ser på fjernsyn gjennom, kan du i grunnen velge mellom å være med eller være helt utenfor. Det er det bedriftene synes er så fint med pakkeløsninger og totaltilbud. Men det mest verdifulle for giganten er alt de vil vite om deg.

· Storebror ser deg? Ser deg, hører deg, leser deg. Og passer på deg. Men George Orwells Store Bror var staten. Det nye årtusenets storebror er kapitalist. Samme for ham hva du mener eller tenker, bare han tjener på det. Liberalisme i praksis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer