Hva i all verden er dette?

Kom gjennom hustaket med et brak. Og det er ikke fra et fly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det eldre ekteparet fra tettstedet Freehold i New Jersey ante fred og ingen fare da de plutselig hørte et brak ovenfra onsdag morgen. Da den hjemmeboende sønnen kom hjem fra jobb noen timer seinere, ble han fortalt av moren at noe hadde krasjet gjennom taket.

Inne på badet ble sønnen møtt av et hull i taket, ødelagte golvfliser - og et ukjent objekt som satt fast i veggen. Politiet ble ringt sporenstreks, og troppet opp og tok med seg den merkelige gjenstanden, som er på størrelse med en golfball, har en ru overflate og har et metallisk skimmer. Den er tyngre enn et vanlig metallobjekt på samme størrelse - den veier 370 gram, omtrent like mye som en suppeboks - og ingen vet hva det er.

- Aldri sett liknende

- Dette er uvanlig. Jeg har aldri sett noe liknende i hele min karriere, sier politimann Robert Brightman, som opplyser til AP at den steinaktige gjenstanden er sendt til et laboratorium for analyse.

- Vi håper å ha et svar på dette innen 72 timer, sier politimannen, som nekter å oppgi akkurat hvor «steinen» er blitt sendt.

De amerikanske føderale luftfartsmyndighetene, som har sendt etterforskere til åstedet, aner heller ikke hvor gjenstanden kommer fra.

- Det er definitivt ikke en flydel. Utover det har jeg ikke den minste anelse om hva det kan være for noe, sier Arlene Murray, talskvinne for luftfartsmyndighetene.

- Ikke så uvanlig

MYSTERIUM: Den mystiske steinliknende gjenstanden er på størrelse med en golfball, veier like mye som en suppeboks og har et metallisk skimmer. Foto: AP/SCANPIX
MYSTERIUM: Den mystiske steinliknende gjenstanden er på størrelse med en golfball, veier like mye som en suppeboks og har et metallisk skimmer. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Hver dag faller mellom 20 og 50 steinliknende gjenstander ned over jorda, ifølge astronomiprofessor Carlton Pryor ved Rutgers University.

- Det er ikke så uvanlig at gjenstander kommer regnende ned fra himmelen. De er som regel steinaktige eller en blanding av stein og metall, sier professoren, som ikke har sett gjenstanden fra New Jersey. Han mener laboratorietestene vil avsløre om det dreier seg om en meteoritt eller ei.

Familien som bor i huset der «steinen» falt ned, ønsker å være anonyme, og i Freehold går praten livlig om hvem og hvilket hus det dreier seg om.

- Dette er det mest spennende som har skjedd i løpet av de seks åra jeg har bodd her, sier Robert Nalven (55), som legger til:

- Jeg er glad det ikke traff mitt hus.

SØVNIG TETTSTED: Freehold er et lite tettsted i delstaten New Jersey ved New York. - Det skjer ikke så mye her, sier en beboer.
OPPSTYR: Medieinteressen har vært stor rundt «steinen» fra Freehold. Her politimann Robert Brightman med et godt grep rundt beholderen med den ukjente gjenstanden.