- Hva i all verden gjør den doseren der?

Maskinsjef: - Vi planerte, Vegvesenet får konkludere om ras.

I GJØRMEBAD:  Den store Caterpilar-bulldoseren som ligger veltet i raset der brustolpen mistet "fotfestet", har planert på eiendommen, bekrefter entreprenøren. Foto: Peder Gjersøe.
I GJØRMEBAD: Den store Caterpilar-bulldoseren som ligger veltet i raset der brustolpen mistet "fotfestet", har planert på eiendommen, bekrefter entreprenøren. Foto: Peder Gjersøe. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMESTRAND / SEM (Dagbladet): Naboer og godt kjente i området tett ved brukollapsen på E18 ved Bentsrud utenfor Holmestrand er ikke spesielt overrasket over at utglidning av masser har ødelagt Europaveien.

- Hele området er i bevegelse. Trodde at Statens vegvesen var kjent med dette, forteller Fredrik Olsen.

En beboerne rett ved rasstedet, Ole-Anton Rønningen (33), lurte på om huset skulle riste av grunnmurene da en stor, gul Caterpillar anleggsmaskin - lik den som ligger veltet nede i rasområdet - passerte huset sist lørdag.

Anleggsveien ligger omlag 30 meter fra huset til Rønningen.

- Da kom den store maskinen oppover fra dalbunnen der det har rast nå. Kona og jeg tok en tur ned for å se hva som har skjedd der den siste tiden. Og den gamle anleggsveien, eller skogsveien om du vil, var utvidet i løpet av vinteren. Det går stadig store lastebiler med stein opp og ned her, men det har aldri ristet i grunnen som sist lørdag, sier Rønningen til Dagbladet.

- Vegvesenet må konkludere Han kan ikke garantere at det er den samme doseren som ligger veltet nede i gjørma nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.