Hva i all verden har biskop Gunnar Stålsett til felles med playboysjef Hugh Hefner?

I fire dager skal statsledere, næringslivstopper, presidenter og religiøse ledere drøfte verdenssituasjonen i Davos. Dit skal også Gunnar Stålsett og Hugh Hefner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

WEF er en uavhengig, internasjonal stiftelse som diskuterer globale problemstillinger som fred, fattigdom, krig og barns rettigheter.

Petersen viser vei

Den norske delegasjonen blir ledet av utenriksminister Jan Petersen. I år deltar også næringslivstoppen og tidligere tobakksprins Johan Andresen jr. og kona, Kristin Andresen. Også LO-leder Gerd-Liv Valla skal til Davos og være med på rundebordskonferanse. Hun skal snakke om velferdsstaten, eldre og pensjoner.

Biskop Gunnar Stålsett har vært med de tre siste åra. Han mener at det er et viktig forum.

- Det er viktig å knytte kontakter. Snakke med forskjellige typer mennesker. Dialogen står sentralt. I fjor var et av temaene tillit etter 11. september og et annet var Enron-skandalen. Her kommer etikken på dagsordenen. Og ikke minst effekten av globalisering, fattigdomsbekjempelsen. I år skal jeg delta på fire rundebordskonferanser, sier Stålsett.
Biskopen skulle ønske seg at flere norske bedriftsledere tok turen. Her er det viktige problemstillinger for næringslivet. I fjor sto korrupsjon sentralt på dagsordenen.

Problemstillingen passer sikkert Inge Hansen i Statoil svært godt etter fjorårets korrupsjonsskandale.

- Spennende forum

Nupi-sjef Espen Barth Eide er blitt invitert for å holde innledningsforedrag om FN-reformer.

- Dette er et spennende forum med verdens ledere og med sentrale problemstillinger, sier Eide.

I tillegg er Elisabeth Mohn fra Bergen, den New York-baserte finansmannen Ole Andreas Halvorsen i Viking-fondene, leder i Dyno Kim Wahl og tidligere BI-rektor Peter Lorange også oppført på lista over norske deltakere.

Topplederne fra internasjonalt næringsliv og politikk møtes under strenge sikkerhetstiltak i den lille byen.

Ifølge programmet vil det bli mange diskusjoner - ikke minst om rollen som toppledere innen næringslivet kan og må ha for «å gjøre verden tryggere og rikere».

Arrangørene opplyser til Dagbladet at de i dag vil presentere navnene på topplederne som kommer til å delta.

I fjor var både ekspresident Bill Clinton og utenriksminister Colin Powell til stede.

Bill Gates kommer helt sikkert i år også. I fjor ga han 1,4 milliarder kroner til forskning på globale helseutfordringer, som blant annet aids. Playboykongen Hugh Hefner er en annen person norske toppledere kan stifte nærmere bekjentskap med.
I tillegg kommer PC-salgets gudfar Michael Dell, ekskona til Johann Olav Koss, Belinda Stronach og Pakistans president Pervez Musharraf.

TIL DAVOS: Biskop Gunnar Stålsett sier han hadde godt utbytte av fjorårets konferanse i Davos.
TIL DAVOS: Playboykongen Hugh Hefner er blant deltakerne på årets Davos-konferanse. <P>