KrF-delegat brølte i landsmøtesalen:

- Hva i helvete holder du på med?

KrF-delegaten fra Nordland reagerte sterkt da han så en partifelle holdt opp to stemmesedler.

FRISKE TONER: Det gikk friskt for seg under avstemningen i på KrFs landsmøte. Her er den nye partiledelsen (f.v.) Olaug Bollestad, Ingelin Noresjø og Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
FRISKE TONER: Det gikk friskt for seg under avstemningen i på KrFs landsmøte. Her er den nye partiledelsen (f.v.) Olaug Bollestad, Ingelin Noresjø og Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

- Arbeiderpartiet er faen ingen søndagsskole, er et kjent sitat fra Aps legendariske partisekretær Haakon Lie.

Det er tydeligvis heller ikke KrF. Ordbruken ble i alle fall alt annet en kristelig i landsmøtesalen lørdag.

- Hva i helvete holder du på med? brølte en KrF-delegat fra Nordland, som også er ansatt i fylkespartiet, under en avstemning, ifølge NRK.

Brølingen og banningen skjedde da landsmøtet skulle stemme over hvor mange delegater de to største fylkeslagene, Rogaland og Hordaland, skal få til landsstyret og landsmøtet. De to fylkeslagene vil ha flere mandater fordi grunnfjellet i partiet er på Vestlandet. Resten av landet vil imidlertid ha en mer landsrepresentativ sammensetning.

- Noe piss

Delegaten fra Nordland var en del av tellekorpset da han fikk øye på en annen delegat som holdt opp to stemmesedler. Da skal det ha svartnet for KrFeren, ifølge NRK.

- Hallo der! Kan du til helvete se til å slutt og tøve. Snu lappen mot meg. Det er noe piss. Hvorfor har du to lapper? sa nordlandsdelegaten.

Da skal det ha blitt helt stille i salen. Mange landsmøtedeltakere var tydelig lamslåtte, ifølge NRK.

Fylkesordfører i Rogaland, Solveig Ege Tengesdal, var blant dem som reagerte og ba dirigentbordet klubbe ned liknende ordbruk. Nordlandsdelegaten ble deretter tatt ut av tellekorpset og forlot landsmøtesalen.

Han ville lørdag kveld ikke kommentere hendelsen overfor NRK. Det ville heller ikke partiets nyvalgte nestleder, Ingelin Noresjø, som er fra samme fylkeslag.

Ny ledelse

Noresjø og Olaug Bollestad ble lørdag valgt til partiets nestledere, mens Kjell Ingolf Ropstad blir ny KrF-leder.

Bollestad har vært fungerende leder i partiet siden 17. januar da Knut Arild Hareide gikk av etter striden i fjor høst om partiets politiske kurs.

Hareide ønsket at KrF skulle søke regjeringsmakt med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, men Ropstad og et knappest mulig flertall tok partiet inn i Erna-regjeringen med Fremskrittspartiet.

Bollestad ønsket, som Ropstad å velge en borgerlig kurs. Noresjø tilhører imidlertid fløyen i partiet som ønsker å samarbeide mot venstre.