- Hva kjøper du - et ligg til egen nytelse eller voldtar du en tvangsprostituert?

Flere og flere blir tvunget til å selge sex eller blir utsatt for tvangsarbeid i Norge. - Hva er det med oss nordmenn? Alt det gode vi står for i verden - hvorfor bryter vi så enkelt menneskerettigheter på hjemmebane, sier en opprørt politioverbetjent Jarle Bjørke.

TVUNGET PÅ GATA: Midt i blant oss blir utenlandske kvinner tvunget til å selge sex på gata. Her fra Oslo sentrum i går ettermiddag. Politiet mener penger fra menneskehandelen sluses ut via internasjonale nettverk. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET
TVUNGET PÅ GATA: Midt i blant oss blir utenlandske kvinner tvunget til å selge sex på gata. Her fra Oslo sentrum i går ettermiddag. Politiet mener penger fra menneskehandelen sluses ut via internasjonale nettverk. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HELSINGFORS/OSLO (Dagbladet): De blir slått, truet og misbrukt. Noen av dem blir tvunget til å selge sex på gatene i Oslo. Andre gjør jobbene vi ikke vil ha, og bor midt iblant oss.

Ifølge de siste anslagene fra FN er det nå 21 millioner slaver i verden - det høyeste antallet i menneskehetens historie. Tallene gjelder både for tvangsarbeid og mennesker som blir tvunget inn i prostitusjon.

4,5 millioner av disse blir tvunget til å selge sex - 14,2 millioner er ofre for tvangsarbeid. 5.5 millioner av verdens slaver er barn.

I forrige uke var mer enn 250 mennesker samlet for å diskutere det økende problemet med menneskehandel i Norden. Mer enn 250 politifolk, sosialarbeidere og tillitsvalgte diskuterte hvordan de nye slavene preger de nordiske landene, og hvordan man skal få bekjempe salg av mennesker.

Solgte sex i Oslo I løpet av sommer og høst har Dagbladet fokusert på hvordan mennesker blir tvunget til å selge sex i Norge.

I begynnelsen av september fortalte Dagbladet historien om litauiske «Eva», som var sexslave i Oslo. Hun ble lokket og lurt til Norge før hun ble voldtatt og mishandlet - og til slutt tvunget til å selge sex på gata i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer