Hva med foreldrene, Steinfeld?

Ungdommen er ikke vokst opp i et vakuum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hans-Wilhelm Steinfeld skriver i Dagbladets nettutgave den 25.8.07 at ungdommen i dag er kunnskapløs, lat og han går også langt i si at de var mye smartere før i tiden.

Steinfeld kaster fra seg den ene påstanden etter den andre, men kommer aldri med noe annen forklaring på hvorfor ungdommen er blitt slik, enn at det kanskje er IT-teknologi og SMS som har gjort ungdommen så mye verre stilt nå enn tidligere.

Derimot går foreldrene, en gruppe Steinfeld også hører til, helt fri fra ansvar.

Et lite spark får selvfølgelig lærerne også, disse kan ikke engang matte på det nivået de få kunne den gang videregående var et sted hvor de få gikk. For det er selvfølgelig lærerne, IT-teknologien og alle utenfor hjemmet sin feil. Foreldrene slipper helt unna, for foreldre slik som Steinfeld selv, har jo selvfølgelig ikke noe ansvar ovenfor sine egne barn.

Eller kan det være at ungdommen kun tar etter sine egne foreldre?

Holdninger som oser av egoisme, ansvarsfraskrivelse og tanker om at en er for god til å gjøre de enkleste oppgaver fordi det krever for mye, er ikke noe ungdommen selv har dyrket frem. Dette er noe ungdommen har lært et sted, og kanskje er det av foreldre som tilbringer enhver ferie i sydligere strøk og som betaler seg fri fra sine egne unger til barnehager, SFO og i store summer i lommepenger når de blir eldre for å få fred i helgene?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.