Prinsdal-drapet

- Hva mener du med sikring?

Mannen som skjøt Halil Kara (21), sier han ikke kan noe om våpen.

SKUTT VED GATEKJØKKEN: Halil Kara ble skutt utenfor Prinsdal Grill seint om kvelden 10. januar i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB
SKUTT VED GATEKJØKKEN: Halil Kara ble skutt utenfor Prinsdal Grill seint om kvelden 10. januar i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 21-årige hovedtiltalte i rettssaken etter drapet på Halil Kara (21) på Prinsdal i fjor presses hardt i vitneboksen av aktor Irlin Irgens. Mannen har innrømmet at han avfyrte det fatale skuddet, men hevder at han bare skulle skremme en annen i Karas følge, fordi han drev og plaget en 19-åring som også befant seg på åstedet ved Prinsdal Grill, og som nå er medtiltalt i saken.

- Sølv, kanskje mørk

21-åringen har forklart at han, mens han satt i en bil utenfor gatekjøkkenet, ringte en perifer bekjent - en jevnaldrende mann som nå er medtiltalt - som kom i bil og leverte en pistol og en kniv, og dro igjen.

Den tiltalte hevder han ikke ante noe om våpen, ut over at han hadde vært med faren og onkelen på jakt i 16-årsalderen, og kan ikke si hva slags type pistol det var, ut over at den «var tung» og utseendet var «sølv, kanskje mørk».

- Var det noen sikring på dette våpenet? spør Irgens.

- Hva mener du med sikring? Jeg så ikke på det, jeg vet ikke noe om sikring og sånn. Jeg har ikke holdt våpen, jeg har ikke erfaring med sånne ting, forklarer mannen.

I går forklarte 21-åringen at våpenet gikk av ved et uhell, da han rykket til og Kara sto imellom ham og mannen han skulle true.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer