Hadia Tajik i Stortingets spørretime nå

- Hva mener justisministeren om berettiget harme og partnervold?

Arbeiderpartiet vil ta politiske initiativ for å stoppe at paragrafen om berettiget harme blir brukt for å gi mildere straff. 

HARME:  Hadia Tajik, leder av justiskomiteen på Stortinget,  mener berettiget harme ikke bør gi mildere straff i partnervold-saker. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HARME:  Hadia Tajik, leder av justiskomiteen på Stortinget,  mener berettiget harme ikke bør gi mildere straff i partnervold-saker. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hadia Tajik, Arbeiderpartiets nestleder og leder i justiskomiteen, stilte følgende spørsmål til justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) i dagens spørretime i Stortinget:

«For få dager siden falt en dom i Stavanger tingrett. En mann banket opp kona si etter å ha funnet bilder på mobilen hennes, som viste at hun hadde vært utro. Domstolen gav ham en mildere dom enn han ellers ville fått, med henvisning til straffelovens paragraf 80 bokstav e, første ledd – om såkalt berettiget harme.

En tilsvarende sak kjenner vi fra tingretten i Kristiansand i fjor. En gravid kvinne ble slått, sparket og påført kutt på kroppen. Men fordi voldsmannen nettopp hadde fått vite at hun – som da var kjæresten hans – hadde vært med en annen mann, fikk han mildere straff.

President.

Domstolen behandler enkeltsaker. Det gjør ikke vi. Så heller ikke utfallet i disse sakene tar vi stilling til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer