Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hva mener nordmennene egentlig?

Spaltist i amerikanske Forbes kritiserer Nobelkomitéen.

NY KRITIKK: Nobels fredspris til Barack Obama fortsetter å sette sinn i kok. Foto:  REUTERS/Jim Young
NY KRITIKK: Nobels fredspris til Barack Obama fortsetter å sette sinn i kok. Foto: REUTERS/Jim Young Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En spaltist i det anerkjente amerikanske forretningsbladet Forbes retter kraftig kritikk mot tildelingen av Nobels fredspris til USAs president Barack Obama. Hva mener nordmennene egentlig? spør han.

Kommentatoren Peter Robinson skriver på Forbes nettsider at fredsprisen er «en slags krysning mellom en Oscar-pris og en helgenkåring». Obama får prisen selv om han i løpet av sine åtte måneder har utrettet svært lite i utenrikspolitikken, fortsetter han.

- Igjen må vi spørre oss: Hva er det de fem medlemmene av Nobelkomiteen egentlig tenker? Dette er et alvorlig spørsmål, og svaret er også alvorlig. De tenker tanker som de deler med forbausende mange europeere, skriver Robinson.

- Europa har på et avgjørende punkt flyktet fra virkeligheten, i sitt syn på USA. Selv om USA har garantert for Europas sikkerhet i mer enn seks tiår - eller snarere fordi USA har gjort dette - ser Europa fortsatt på USA med en slags nedlatende velvilje, heter det videre.

Han lister opp områder der Obama ifølge Nobelkomiteen skal ha skapt et nytt klima i internasjonal politikk, som vekt på dialog, forhandlinger og internasjonale institusjoner. De fem norske komitémedlemmene tror faktisk på alt dette tøvet, skriver Peter Robinson. (NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling