- Hva mener politiet at barnevernet skal gjøre? Vi låser ikke inn ungdom

Reagerer på utspill fra politisjef.

REAGERER: Leder Tone Tellevik Dahl (Ap) i helse- og sosialkomitéen i Oslo bystyre sier det ikke er barnevernets jobb å låse inn kriminell ungdom. Foto: Privat
REAGERER: Leder Tone Tellevik Dahl (Ap) i helse- og sosialkomitéen i Oslo bystyre sier det ikke er barnevernets jobb å låse inn kriminell ungdom. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Leder Tone Tellevik Dahl (Ap) i helse- og sosialkomitéen i Oslo bystyre mener statsjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon er på ville veier når han anmoder barnevernet om å låse inn ungdom som begår ran.

- Hva mener politiet at barnevernet skal gjøre? Vi låser ikke inn ungdom. Det er det opp til justisvesenet å vurdere, og på ingen måte barnevernets oppgave. Barnevernet skal forsøke hjelpe disse ungdommene med å mestre sine liv, sier Tellevik Dahl til Dagbladet.

Kontroversielt utspill - Vi føler oss maktesløse. Det skal mye til før mange av de som står bak ranene faktisk kan straffes, fordi mange av dem er så unge. Ifølge norsk lov er det veldig vanskelig å fengsle ungdom under 18 år. Kanskje barnevernet skulle låse dem inn en plass? Vi trenger hjelp fra dem, uttalte Stølen til Dagbladet tidligere i dag.

Tone Tellevik Dahl deler Stølens bekymring, og tror ikke det finnes noen «quick fix» på de unge ranerne. Hun mener politiet må si litt mer om hvor skoen trykker.

- Byen har mange tiltak i dag som fungerer godt. Uteseksjonen i kommunen jobber tett med politiet og snakker mye med ungdommene som henger i sentrum hver dag og kveld. Barnevernet skal forsøke å nå ut til disse ungdommene, og motivere dem til å endre livsstil. Det mest effektive er å nå ut før ungdommene starter med kriminalitet. Hvis politiet har gode tips til hva kommunen kan gjøre bedre, tar vi dem gjerne i mot, sier Tellevik Dahl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.