- Hva mer trenger vi for å pågripe min sønns morder?

Hvit politimann skjøt 18-åringen med seks skudd, ifølge obduksjonsrapport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Familien til Michael Brown (18), som forrige helg ble skutt og drept i Ferguson i Missouri, holder i ettermiddag pressekonferanse.

Drapet på afroamerikanske Brown, utført av en hvit politimann, har utløst voldsomme opptøyer i forstaden til storbyen St. Louis, det er innført unntakstilstand og portforbud, og heimevernet (nasjonalgarden) er innkalt for å opprettholde ro og orden.

Skutt seks ganger Som følge av en obduksjon i privat regi er det kommet fram at 18-årige Brown ble skutt seks ganger under konfrontasjonen med politimannen. To av skuddene traff ham i hodet, de fire andre i armen, og ble ifølge den foreløpige rapporten ble de avfyrt forfra.

Pressekonferansen holdes i forbindelse med obduksjonen, i ei lokal kirke i Ferguson. Til stede er legene Michael Baden og Shawn Parcels. Baden er tidligere sjefrettsmedisiner i New York.

- Den foreløpige rapporten viser at vitneutsagnene er sanne. Han ble skutt midt på dagen, mens han hadde hendene i været, sier familiens advokat Benjamin Crump på pressekonferansen.

- Moren sier: «Hva mer trenger vi for å pågripe min sønns morder?», sier Crump - til applaus fra tilhørere i kirka.

Advokaten understreker at rapporten fra Baden og Parcels er foreløpig, og at den trenger å sammenholdes med den offisielle rapporten, samt vitneutsagn.

Stoler ikke på politiet Crump forteller at den private obduksjonsrapporten ble bestilt fordi familien ikke stoler på resultatet av den offisielle obduksjonen, som blir utført av politiet.

- De stoler ikke på politiets obduksjon. De er de samme som drepte sønnen deres, sier advokaten.

UNNTAKSTILSTAND: Det er innført unntakstilstand og portforbud i Ferguson på grunn av de voldsomme opptøyene i kjølvannet av drapet på Brown. Her opprørspoliti i gatene i helga. Foto: CHARLIE RIEDEL / AP / NTB SCANPIX
UNNTAKSTILSTAND: Det er innført unntakstilstand og portforbud i Ferguson på grunn av de voldsomme opptøyene i kjølvannet av drapet på Brown. Her opprørspoliti i gatene i helga. Foto: CHARLIE RIEDEL / AP / NTB SCANPIX Vis mer

Rettsmedisiner Baden, som har lang erfaring fra politisaker i New York, stiller seg bak dette, og sier det er lite gjennomsiktighet i slike saker, der politiet er involvert. Han understreker saken viktighet, og at president Obama har engasjert seg.

- Presidenten har ikke engasjert seg personlig i en drapssak siden Charles Manson-drapene (i 1969), sier han.

- Bøyde hodet forover Baden og hans assistent Parcels redegjør for funnene. De gjentar at Brown ble truffet av seks skudd, avfyrt på kort avstand.

- Det ser ut som han hadde hendene i været. Det kan skyldes at han prøvde å beskytte seg, eller at han ville overgi seg, sier Parcels.

Parcels sier også at skuddene gjennom hodet mest sannsynlig ble avfyrt mens Brown bøyde hodet forover.

Rettsmedisinerne sier de ikke har hatt anledning til å undersøke Browns klær. De ville kunne gi flere svar, blant annet ut fra kruttrester. Baden tror imidlertid den offisielle obduksjonsrapporten vil være temmelig lik den private.

Legene understreker at deres rapport ikke konklusivt kan knyttes til det ene eller andre vitneutsagnet.

Krever rettsprosess Omstendighetene rundt drapet er uklare. Mens politimannen sier han skjøt i selvforsvar fordi han ble angrepet av Brown, sier en venn av 18-åringen at skytingen var uprovosert.

Browns mor Lesley McSpadden krever at politimannen blir brakt for retten.

- Å arrestere denne mannen og holde ham ansvarlig for sine handlinger - det er rettferdighet, sier hun til ABC News.

Saken - og opptøyene - er nå en bekymring på høyeste hold, og både det lokale og føderale politiet etterforsker, mens president Barack Obama har engasjert seg.