«JEG ER CHARLIE»: En kvinne holder opp en plakat med de etter hvert tre berømte ordene Je Suis Charlie - jeg er Charlie, under en demonstrasjon i Paris den 11. januar i år. Støtten til det det franske satiremagasinet Charlie Hebdo har vært enorm etter terrorangrepet den 7. januar, men spørsmålet er hva som skjer med avisa i etterkant av angrepet. Foto: AFP PHOTO / LOIC VENANCE
«JEG ER CHARLIE»: En kvinne holder opp en plakat med de etter hvert tre berømte ordene Je Suis Charlie - jeg er Charlie, under en demonstrasjon i Paris den 11. januar i år. Støtten til det det franske satiremagasinet Charlie Hebdo har vært enorm etter terrorangrepet den 7. januar, men spørsmålet er hva som skjer med avisa i etterkant av angrepet. Foto: AFP PHOTO / LOIC VENANCEVis mer

Hva nå, Charlie Hebdo?

Ingen er helt overbevist om at den franske satireavisa kan overleve livet i en bunker. I tillegg har de fått andre bekymringer etter terrorangrepet: Den verdensomspennende solidaritetsbølgen og de 200 000 nye abonnentene har lagt et voldsomt ansvar på skuldrene deres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Den brokete forsamlingen som besøker bygningen i dag inkluderer tegneserieskapere og bombeeksperter. Den nye sjefen for Charlie Hebdo, Riss, er også til stede. Armen hans har vært i fatle siden en av kulene fra Kouachi-brødrene knuste skulderbladet hans, før den kom ut bak skulderen.

- For to måneder siden hadde vi alle ledd av tanken på skuddsikre vester og sikkerhetskamera som i en James Bond-film, sier Riss bittert. Ingen føler for å le i dag.

Helt siden det skjebnesvangre angrepet den 7. januar har Charlie Hebdo-gjengen savnet åtte av sine høyt skattede kolleger. De er, av åpenbare grunner, bekymret for sikkerheten sin. Det er utstedt en fatwa på Riss, og hele gruppa innrømmer at de nå må «leve bak barrikader».

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn