Hva skal barnet hete?

- Med den fantasien både Märtha og Ari har, kan man nok trygt overlate navnevalget til dem, sier magister og kongehuskjenner Lars Roar Langslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ikke noen regler for kongefamiliens valg av navn i Norge. Det er foreldrene som må avgjøre det, presiserer Langslet, som likevel er rask til å understreke at det finnes mange aktuelle navnekandidater innen den norske kongefamilien.

Lang, lang rekke

- Det er atskillige gode norske navn fra vår egen kongefamiliehistorie i omløp. Både Olav og Haakon er kongsnavn med ærerike tradisjoner. Det samme er Harald. Og Magnus, sier Langslet.

Idéhistorikeren vet hva han snakker om. Tidligere i år utga han boka som bringer leseren gjennom rekken av 61 norske konger.

- Blir det ei jente har vi jo kongens to søstre (Ragnhild og Astrid ) som er gode navn. Og Ingeborg , kronprinsesse Märthas mor, som var en viktig figur for dette kongehuset. Så det er nok å ta av.

Navnekampanje

Da danske prins Joachim og prinsesse Alexandra tidligere denne måneden skulle døpe sitt andre barn, gikk debatten høyt om hvilket navn de burde velge. En kampanje i avisa Politiken tok til orde for å døpe gutten Knud.

Navn fra Aris familie

Aktuelle navn fra Ari Mikael Behns nærmeste familie:

Marianne Rafaela (mor)

Olav (far)

Espen (bror)

Anja Sabrina (søster)

Isak Rafael (Anjas barn)

Ask Andreas (Anjas barn)

Først da dåpsseremonien tok til i den sønderjyske byen Møgeltønder, ble navnet kjent: Felix Henrik Valdemar Christian.

- Forsøket i Danmark på å få navnet avgjort i offentligheten, lyktes ikke. Også her i landet må foreldrene stå fritt, framholder Lars Roar Langslet.

Valdemar eller Thyra?

Dersom Märtha Louise og Ari bestemmer seg for å velge navn fra kongefamilien, er det mange kandidater. Ikke minst fordi rekken av fornavn er svært omfattende.Kong Haakon den sjuendes døpenavn var for eksempel Christian Frederik Carl Georg Valdemar Axel . Navnet Haakon dukket først opp da han ble kronet til norsk konge.Dronning Mauds fulle navn var Maud Charlotte Mary Victoria .Kong Olav het Olav Alexander Edward Christian Frederik .Mens kronprinsesse Märthas fulle navn var Märtha Sofia Lovisa Dagmar Thyra.

Det er bare å velge.

SE SÅ LIKE DE ER: Disse to småtassene blir pappa og mamma til våren. (For ordens skyld - Ari øverst).