Hva skal barnet hete?

- Med den fantasien både Märtha og Ari har, kan man nok trygt overlate navnevalget til dem, sier magister og kongehuskjenner Lars Roar Langslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ikke noen regler for kongefamiliens valg av navn i Norge. Det er foreldrene som må avgjøre det, presiserer Langslet, som likevel er rask til å understreke at det finnes mange aktuelle navnekandidater innen den norske kongefamilien.

Lang, lang rekke

- Det er atskillige gode norske navn fra vår egen kongefamiliehistorie i omløp. Både Olav og Haakon er kongsnavn med ærerike tradisjoner. Det samme er Harald. Og Magnus, sier Langslet.

Idéhistorikeren vet hva han snakker om. Tidligere i år utga han boka som bringer leseren gjennom rekken av 61 norske konger.

- Blir det ei jente har vi jo kongens to søstre (Ragnhild og Astrid ) som er gode navn. Og Ingeborg , kronprinsesse Märthas mor, som var en viktig figur for dette kongehuset. Så det er nok å ta av.

Navnekampanje

Da danske prins Joachim og prinsesse Alexandra tidligere denne måneden skulle døpe sitt andre barn, gikk debatten høyt om hvilket navn de burde velge. En kampanje i avisa Politiken tok til orde for å døpe gutten Knud.

Navn fra Aris familie

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer