Hva skal Chaudhry bruke makta til?

Møt han på nettmøte 11.00.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Da Dagbladet onsdag kalte Akhtar Chaudhry for den første visepresident med minoritetsbakgrunn ble det bråk. Flere av leserne våre pekte på Jo Benkow, som var stortingspresident mellom 1985 og 1993 og har jødisk bakgrunn. Men til forskjell fra Chaudhry ble Benkow født i Norge, eller rettere sagt Trondheim 1924.

Men i Dagbladet liker vi å gi leserne våre rett, så vi rettet det fort til den første visepresident med ikke-vestlig bakgrunn, eller den første visepresident med norskpakistansk bakgrunn. Chaudhry blir altså Norges første visepresident som er født i Lahore. Leserene har ennå ikke sagt hva de helst vil ha.

Så nå over til politikken. Hva skal Chaudhry bruke den politiske makten til? Nå er det din sjanse til å spørre han om hva som er viktigst? Og hva Chaudhry skal gjøre som visepresident de neste fire årene?

- Stortinget er sjef og skal være sjef. Dette blir en viktig oppgave for presidentskapet og meg når vi nå har flertallsregjering, sa Chaudhry til Dagbladet onsdag.