Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hva skal helsepersonell gjøre når de kommer først til et usikret skadested?

Ingen instruks etter ett års arbeid.

 ÅSTED: Det finnes ingen instruks for hva helsepersonell skal gjøre når de kommer før politiet til et usikret skadested. Her åstedet for bussdrapene på Valdresekspressen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
ÅSTED: Det finnes ingen instruks for hva helsepersonell skal gjøre når de kommer før politiet til et usikret skadested. Her åstedet for bussdrapene på Valdresekspressen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter terrordrapene på Utøya ble det klart at helsepersonell trenger retningslinjer for hvordan de skal opptre når de kommer først til et skadested.

Bussdrapene For litt over to uker siden ble spørsmålet igjen aktualisert da brannmannskaper og helsepersonell kom først til åstedet for bussdrapene i Årdal.

Lenge før politiet var på plass, var det to paramedics som fikk kontroll på den antatte gjerningsmannen.

22.juli-kommisjonen Etter at 22. juli-kommisjonen la fram sin rapport, sa Helsedirektoratet at en gjennomgang av rutinene i skarpe situasjoner sto øverst på listen over saker som skulle settes i gang, skriver Dagens Medisin.

Først i juni var rutiner og lover for nødetatene kartlagt, og retningslinjene lar fortsatt vente på seg.

Komplekst - Dette arbeidet er komplekst og har tatt tid, men det er stort trykk på å få avsluttet dette i samarbeid med politiet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

- Vi konkluderer med anbefalinger om at dette må følges opp. Vi er opptatt av å få på plass gode retningslinjer for samhandling, kommunikasjon og opptreden, fortsetter han og legger til at arbeidet skal være ferdig så tidlig som mulig neste år.

(NTB)