- Hva skal man si om sånne folk som sparker en kvinne i en rullestol?

Ibadete (37) ble utsatt av brutal vold av to menn midt på lyse dagen i Oslo sentrum. Nå er hun redd for å gå ut.

SJOKKERT OG REDD: Ibadete Gajtani (37) ble utsatt for brutal vold av to menn midt på lyse dagen i Oslo sentrum. Nå er hun redd for å bevege seg ute blant folk. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
SJOKKERT OG REDD: Ibadete Gajtani (37) ble utsatt for brutal vold av to menn midt på lyse dagen i Oslo sentrum. Nå er hun redd for å bevege seg ute blant folk. Foto: Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STRØMMEN/OSLO (Dagbladet): Ibadete Gajtani (37) som ble utsatt for brutal vold mot en kvinne i rullestol midt på lyse dagen i Oslo sentrum onsdag for to uker siden er redd for å gå ut og har fremdeles smerter.

- Hva skal man si om sånne mennesker? Jeg har ingenting godt å si. Tenk å sparke en kvinne i rullestol, sier Shukri Gajtani
(45) til Dagbladet.

- Nå er hun redd for å gå ut der det er mange mennesker, og hun snakker ikke norsk. Hun har det vondt nå.

Så kona bli angrepet Han forteller at han bare skulle møte sin kone kort før han skulle videre med et tog fra Oslo S., da han så to menn angripe kona.

- Jeg så at to menn kom fra den andre siden og sparket henne slik at hun falt på bakken. Min kone har et amputert bein, og mannen sparket i stumpen og i rullestolen, sier Gajtani til Dagbladet.

- Det var mange vitner i nærheten som så alt og som hjalp til, forteller 45-åringen.

Han forteller at tok tak og holdt fast i den ene mannen.

- Jeg holdt han i hånda og ba ham om å vente til politiet kom mens jeg holdt telefonen min i den andre hånda. Han bare lo og sleit seg løs.

- Jeg måtte løpe til kona mi som lå i bakken. Det er mange vitner som kan fortelle hva som skjedde.

Gajtani forstår ikke hvorfor mennene utsatte kona for brutal vold.

- Det er ingen som hater henne og det er ingen som hater meg. Vi har ingen fiender. Når man ser mennesker i rullestol må man hjelpe dem.

- Hun har fortsatt smerter, og  er redd for hva som kan skje når hun går ut.

Flere tips Etter at politiet gikk ut med bilder og video av de to mennene som utsatte kvinnen for vold, har Oslo-politiet har fått konkrete tips på hvem som kan ha stått bak.

- Særlig ett publikumstips om identiteten til hovedmannen i mørk jakke er veldig interessant. Vi er i gang med å sjekke tipset, sier politiførstebetjent Shahin Manjothi ved Grønland politistasjon til Dagbladet.

Vitnene på stedet har fortalt til politiet at de så at de to mennene, begge ca. 180 centimeter høye med nordisk utseende og tilsynelatende veltrente, løp inn på Scandic-hotellet i Byporten.

Overvåkningsvidoen som politiet gikk ut med i dag, er fanget opp av kameraene i respesjonen. Andre videobilder, fanget opp opp noen minutter seinere, viser at de to mennene bytter jakker når de går ut av hotellet mot Jernbanetorget.

Mannen politiet anser som hovedmannen tar den gule jakka over armen, mens mannen som først var ikledd den gule jakka tar på seg hovedmannens jakke med SATS på ryggen.

Politiet sjekket først ut de to mennene med tradisjonelle etterforskningsmetoder uten å få napp. Det var derfor de i dag, to uker etterpå, bestemte seg for å be om publikums hjelp.