Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hva skjedde etter klokka 22?

Fram til klokka 22 var den 17 år gamle jenta sammen med venner på Kongsberg Jazzfestival. To og en halv time senere fikk hun haik hjem. I mellomtida har jenta trolig fått i seg dødelige ecstasy-piller, viser obduksjonsrapporten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Tatt etter tre Mitsubishi
 • 17-åringen forlot hjemmet i Krokstadelva i 17-tida.
 • Sammen med venner dro hun til Kongsberg Jazzfestival.
 • Klokka 22 kom de bort fra hverandre.
 • I 00.30-tida får 17-åringen haik fra Kongsberg til Krokstadelva. De 27 kilometerene tar rundt en halv time.
 • Sjåføren merker ikke noe spesielt ved jenta. Hun virker ikke ruset.
 • Når hun kommer hjem, rekker hun å veksle noen ord med mora - før hun faller i koma.
 • I lommene til jenta finner mora tre ecstasy-piller med Mitsubishi-logo - lik de som har tatt livet av to danske menn de siste ukene.
 • Ei uke seinere omkommer 17-åringen på Buskerud sentralsykehus.

  - Vi vet ikke hvordan vi skal tolke dette, sier lensmannsførstebetjent Sjur Kortgaard i Nedre Eiker.

  Han har i dag avhørt mannen i 30-årene som ga jenta haik. Hun virket ikke dopa eller full. Jenta ga overhodet ikke inntrykk av å være minutter fra kollaps.

  I går avhørte Kortgaard ei venninne som var med 17-åringen til jazzfestivalen. Fra klokka 17 til 22 holdt de sammen. 17-åringen ga ikke inntrykk av å ha dop med seg eller å ha tatt dop. Ifølge venninna hadde hun aldri hørt om at 17-åringen hadde prøvd ecstasy noensinne.

  De kom vekk fra hverandre i 22-tida - slik som ofte skjer på folkefulle festivaler. Politiet vil gjerne ha kontakt med venner eller andre som kan ha vært i kontakt med jenta i timene som fulgte.

  I dag har ytterligere en venn og ei venninne blitt avhørt, uten at det kom fram opplysninger som setter saken i et nytt lys. Ingen av dem kjente til at jenta skal ha prøvd narkotika.

  Obduksjonsrapporten som viser at hun døde av organsvikt, kom i dag ettermiddag. Nå venter politiet på Kripos-analysen av pillene 17-åringen hadde i lomma. Den er forventet torsdag.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at 17-åringen døde av organsvikt - sannsynligvis på grunn av forgiftning. Politiet vet fortsatt ikke hvordan jenta fikk i seg dødsdopet.

Etterforskerne klør seg i hodet, og ecstasy-dødsfallet blir et større mysterium for hvert avhør. Så langt vet politiet dette om jentas bevegelser lørdagen for ei og ei halv uke siden:

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media