Hva skjedde med Breivik?

De tidligere vennene beskriver en brå endring.

HVA SKJEDDE? De tidligere vennene beskriver en brå endring i Breiviks oppførsel. Foto: Lars Bones
HVA SKJEDDE? De tidligere vennene beskriver en brå endring i Breiviks oppførsel. Foto: Lars Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag vitnet de gamle vennene til Breivik. Tre venner, samt ekskjæresten til en av vennene har alle bedt pressen om ikke å trykke navn eller på andre måter identifisere dem. To av vennene har prøvd å stoppe videopptak til riksarkivet og overføring til de lokalene rundt i landet der berørte kan følge rettsaken. De tapte den anken.

Breiviks tidligere venner har opplevd at deres venn de trodde de kjente over natten forandret seg fra en vanlig , kanskje litt spesiell ung mann til terrorist og massedrapsmann. I vitneforklaringene gir ingen av vitnene på noen måte inntrykk av å dele Breiviks synspunkter. Lite tyder på at Breiviks ekstreme ideologi ble utviklet i det fellesskapet

Ingen av de fire ønsket å vitne med Breivik i retten. Breivik hadde ingen innvendinger mot det. Han forlot rettssal 250, men følger vitnemålet fra et annet rom. Til det rommet ble han fulgt av to av de fire psykiaterne. De fulgte hans reaksjoner når vennene vitner. Hvordan tar  Breivik i det øyeblikk de som kjente ham godt før 22. juli motsier hans virkelighets og selvbilde? En effekt av at Breivik forlater salen er at den reaksjonen får ikke retten anledning til å observere - bare de to psykiaterne på bakrommet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer