Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hva skjedde med samboeren min?

STAVANGER (Dagbladet): Tøri Sofie Høiland (40) døde natt til fredag. En 20 år gammel kvinne er siktet for å ha kjørt på og drept Tøri, men fortsatt er det mange spørsmål og få svar i saken. Dagbladet møtte Tøri Sofies samboer i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er hans historie: - Det mye jeg ikke fatter i denne saken, men én ting er helt sikkert: Tøri Sofie la seg ikke frivillig ned i veibanen ute på Nordsjøveien, sier Halvor Pedersen.

Halvor Pedersen var samboer til avdøde Tøri Sofie Høiland. Dagbladet møter ham i deres felles leilighet i Stavanger. Kjellerleiligheten er full av blomster og kondolansekort fra venner og kjente. Medfølelsen til de pårørende er stor. Men bak sorgen og fortvilelsen ligger spørsmålet alle stiller seg: Ble Tøri Sofie Høiland utsatt for noe kriminelt før hun ble overkjørt natt til fredag?

Ville se uværet

- Tøri var i godt humør den kvelden hun forsvant. Hun hadde handlelister skrevet og klare planer for fredagen. I helga skulle vi på skitur. Hun var akkurat som hun pleier å være.

- Men er det ikke litt merkelig å ta seg en tur til Solastranda en bekmørk vinternatt med storm og grisevær?
- For andre folk virker det kanskje rart, men Tøri var sånn. Hun var veldig glad i naturen og lot seg alltid fascinere av naturkrefter i fri utfoldelse. I fjor fikk hun nyss i at det hadde gått et ras i Bjerkreim, og da slengte hun seg på motorsykkelen klokka fem om morgenen for å se det på nært hold.

Var ikke sint

- Hun var meget bestemt, og lot seg sjelden overtale til å skifte mening når hun først hadde satt seg noe i hodet, sier Halvor.

I tillegg til drosjesjåføren er venninnen Åse Howart og Halvor antakelig de siste som har sett Tøri Sofie i live. De forteller at hun hadde drukket litt denne kvelden, men at hun ikke på noen måte var overstadig beruset.

- Hun hadde ikke kranglet verken med meg eller Åse, og var helt normal før hun dro, sier Halvor.
Tøri hadde startet kvelden hjemme hos Halvor, men hadde gått videre til Åse da samboeren ville legge seg. Etter noen timer hos venninnen bestemte hun seg for å ta turen ut på stranda. Hun stakk hjemom for å ta på seg en varm jakke og det var da Halvor sto opp og gjorde et mislykket forsøk på å få henne til å bli hjemme. Da han sto opp for å snakke med henne hadde hun allerede kjørt av gårde i en ventende drosje.

- Jeg var ikke så veldig bekymret da hun gikk, hun var tross alt vant til å ta vare på seg selv, sier Halvor.

Førti år gamle Tøri Sofie Høiland hadde to jenter fra sitt første ekteskap, og disse har hatt det svært tøft i tida etter moren døde.

- Jeg gir dette intervjuet fordi jeg synes det er viktig at folk får vite hvordan Tøri virkelig var. Det er også viktig at døtrene hennes på 14 og 19 år føler at deres avdøde mor har fått et godt ettermæle, sier Halvor.
Åse samtykker og legger til at Tøri var livsglad og hjelpsom og hadde veldig mange venner. Både gjennom Harley Davidson-miljøet og i nabolaget der hun bodde.

- Alle blomstene og alle oppringingene viser hvor mye folk brydde seg om henne, mener Halvor Pedersen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media