Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hva skjuler du, Hillary?

Obama vil se ligninga til Clinton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Barack Obamas kampanje har ikke latt seg knekke av Hillary Clintons comeback og seier i Ohio på tirsdag.

I dag ga Obamas medarbeidere ut en pressemelding med tittelen «Hva har Clinton å skjule?»

Kan skje 15. april

- Ved å ikke være villig til å frigi sine skattetall, har Hillary Clinton vist at hennes påstand om at hun er mest valgbar fordi hennes fortid er kartlagt, er falsk. Det at hun vegrer seg mot å offentliggjøre sine finanser fratar pressen og det amerikanske folket muligheten til å se hvor hennes inntekter kommer fra, står det i pressemeldingen. Clinton har tidligere sagt at hun vil offentligjøre alle tall om hennes personlige finanser hvis hun bli utpekt til demokratenes presidentkandidat. Hennes kommunikasjonssjef, Howard Wolfson, sier i dag at hun vil frigi ligningen allerede 15. april.

- Dette vil komme i tillegg til de femten uavbrutte årene der hennes finanser har vært offentlige, sier Wolfson til CNN.

12 millioner dollar

Obama offentliggjorde sin ligning for 2006 i fjor. Han gjentok sin oppfordring til Clinton etter at hun lånte sin egen kampanje fem millioner dollar i februar.

- Jeg mener det amerikanske folket fortjener å vite hvor du får dine inntekter fra. De fortjener å se hva du skjuler. Jeg har frigitt mine skattetall. Jeg har satt terskelen for åpenhet som har vært konsistent gjennom hele min kampanje og hele min politiske karriere, sier Obama.

VIL SE LIGNINGA: Barack Obama krever at Hillary Clinton offentliggjør alle tall rundt sin personlige økonomi. Han mener det er viktig at folket får se hvor hun får inntektene sine fra. Foto: Scanpix
VIL SE LIGNINGA: Barack Obama krever at Hillary Clinton offentliggjør alle tall rundt sin personlige økonomi. Han mener det er viktig at folket får se hvor hun får inntektene sine fra. Foto: Scanpix Vis mer

Clinton opplyste til Senatet i mai at inntektene hennes var rundt 12 millioner dollar. Men en full skatteligning vil gi informasjon om hvor pengene kommer fra og i tillegg inkludere en del inntekter som ikke kommer fra på Senatets skjema.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media