Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hva synes du om UD?

Pårørende har kritisert norske myndigheter. Delta i diskusjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Pårørende har de siste dagene kommet med sterk kritikk av norske myndigheters håndtering av katastrofen i Sørøst-Asia.

- UD har stort sett vært fraværende hele tida, sier Christoph Wernersen.

Nå krever de pårørende pengestøtte for å lete etter sin kjære.

- UD er arrogante og har ikke lært noen verdens ting, sier Morten Walthinsen, som er far til en av de som ble skadd etter terrorbomba på Bali i 2002.

- Norsk gjerrighet

I Dagbladet.nos weblogg diskuterer nå leserne katastrofen generelt, og ikke minst UD og myndighetenes jobb.

«Nå synes jeg at norsk gjerrighet overgår alt jeg tidligere har sett. Nå må du Bondevik gi minst det en ny opera vil koste,» skriver Tore.

«Jeg synes UD har gjort en fremragende innsats. Nå transporterer vi til og med skadde svensker tilbake i hopetall. Fordi svenskene ikke har håndtert katastrofen like bra som Norge,» skriver Ola.

«Har vi ingen kriseberedskap? Burde ikke et så rikt land som Norge ha noen form for kriseberedskap som kan iverksettes på kort varsel? Dette burde gjelde ved naturkatastrofer, kjernekraftulykker, krig eller terrorangrep. Hendelser vi med sikkerhet vet kommer til å inntreffe, men ikke nødvendigvis når og hvor,» skriver

Delta i diskusjonen, du også!

MYNDIGHETSKRITIKK: Justisminister Odd Einar Dørum og utenriksminister Jan Petersen under pressekonferansen i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media