- Hva tenker du om at Donald Trump kan bli president i USA

Amerikansk valgkamp trukket inn i Stortingets spørretime.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) : I går la Børge Brende fram sin utenrikspolitiske redegjørelse i Stortinget. I dag var han igjen i Stortinget for å svare på oposisjonens spørsmål i den spontane  spørretimen.

Flyktningkrisen i Europa var høyest på agendaene. Men også amerikansk politikk ble et tema. I natt var det representantsvalg i et skred av stater, såkalt supertirsdag. På republikansk side gjorde kontroversielle Donald Trump det stort.

Krf-leder Knut Arild Hareide satte utenriksminister Børge Brende i en aldri så liten diplomatisk klemme med dette spørsmålet:

- Jeg hørte i går statsminister Erna Solberg si at Norge skal bidra til å få til en løsning i Europa, ikke ensidig, men under forutsetning av at de andre landene også bidrar. Nå hører jeg du sier det samme og det er jeg glad for. Dette er til dels den samme debatten som preger den amerikanske debatten nå. Også der er det noen som ikke vil bidra. Jeg vil vite: Hva tenker utenriksministeren om at Donald Trump kan bli den neste presidenten i USA? spurte Krf-leder Knut Arild Hareide, til latter fra Stortinget.

- Vanskelig nok fra før - Jeg trodde de utfordringene vi sto overfor i Europa var komplisert nok i seg selv, om vi ikke skal koble inn de amerikanske representantvalgene i tillegg, sa Brende, før han gjorde det klart at dette ikke var et spørsmål han kom til å svare på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer