Hva vil du bli?

12. mars kommer journalistutdanningen til Dagbladet.no for å svare på lesernes spørsmål. Send inn ditt spørsmål allerede i dag!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som journalist formidler du informasjon og nyheter gjennom media som radio, fjernsyn, internett, aviser eller andre trykksaker. I dette arbeidet kontakter du personer fra alle samfunnslag for å få opplysninger, og oppsøker hendelser for å beskrive hva som skjer. Fra skriftlige kilder innhentes bakgrunnsstoff og opplysninger. Journalistens oppgave er å analysere stoffet og få fram viktige sider ved saker som har interesse for mottakerne.

Journalister kan arbeide med alle typer saker i en redaksjon, eller spesialisere seg på visse fagområder. Arbeidet i en nyhetsredaksjon kan være hektisk og foregå til alle døgnets tider, og mange journalister må arbeide under tidspress. Journalisten må være forberedt på at det stadig kan skje noe uventet.

12. mars kommer journalistutdanningen ved Høgskolen i Oslo til Dagbladet.no for å svare på lesernes spørsmål. Send inn ditt spørsmål allerede i dag!