Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hva vil Petersen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en artikkel i Dagbladet søndag uttalte frustrerte KrF-kilder misnøye med utenriksminister Jan Petersens passivitet. Petersen kritiseres for å skusle bort mulighetene til å bygge opp norsk utenrikspolitisk kapital. Dagbladets kilder har ikke det dugg av peiling på utenrikspolitikk, fnyser Jan Petersen til svar. Jan Petersen har gjort det til en vane å latterliggjøre alle som mener noe annet enn ham selv om utenrikspolitikken. Enten kritikken kommer fra en samlet forskerstand eller fra andre politikere.

Petersen later til å mene at den eneste personen med autoritativ rett til å kunne noe om utenrikspolitikk er ham selv, med et mulig unntak av lederen for utenrikskomiteen, Thorbjørn Jagland. Men hva er det egentlig Jan Petersen vil, og hva har han faktisk å vise til etter tre år som norsk utenriksminister? Svaret er like avslørende som det er trist.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media