Hva visste hun egentlig om vanntorturen?

- Jeg har ikke mer jeg vil si, sier mektige Nancy Pelosi, president i Representantenes hus.

HVEM LYVER: Demokratene og republikanerne og CIA krangler om hvor mye demokratenes mektige leder, Nancy Pelosi, egentlig visste om avhørsmetodene som ble brukt mot terrorfanger. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP/SCANPIX
HVEM LYVER: Demokratene og republikanerne og CIA krangler om hvor mye demokratenes mektige leder, Nancy Pelosi, egentlig visste om avhørsmetodene som ble brukt mot terrorfanger. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I CIAs arkiver ligger kanskje svaret på hva Nancy Pelosi, demokratenes mektige flertallsleder, egentlig visste om de tøffe avhørsmetodene hun så sterkt har kritisert Bush-regjeringen for.

Demokratene i Representantenes hus har nå blokkert republikanernes initiativ til å granske om Pelosi faktisk var klar over at terrorfanger ble utsatt for waterboarding.

- Jeg har ikke noe mer jeg vil si om dette. Jeg står ved det jeg har sagt, sa Pelosi, og holdt seg til manus da hun møtte pressen fredag. Neste uke er hun på et fem dagers besøk i Kina, melder nyhetsbyrået AP.

Møte med CIA i 2002Stridens kjerne er hva som ble sagt under et topphemmelig møte mellom CIA og Pelosi i september 2002.

4. september det året ble både Pelosi, som da satt i Kongressens etterretningskomité og tidligere formann i komiteen, Porter J. Goss, innkalt til et møte i kongressbygningens fjerde etasje.

Ingen fikk lov til å ta med seg noe av elektronisk utstyr inn i rommet, som er så lite at noen av kongressmedlemmene kaller det en «en polstret celle».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer