Hval avlivet med dynamitt

Australske myndigheter avlivet en stranda knølhval ved hjelp av sprengstoff i dag.

STRANDET: Her er den stranda knølhvalen på sandbanken utenfor havna i Albany i Vest-Australia. FOTO:  EPA/WA DEPARTMENT OF ENVIRONMENT AND CONSERVATION/HO
STRANDET: Her er den stranda knølhvalen på sandbanken utenfor havna i Albany i Vest-Australia. FOTO: EPA/WA DEPARTMENT OF ENVIRONMENT AND CONSERVATION/HOVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): For to uker siden strandet den 9,5 meter lange knølhvalen på en sandbanke i havna Albanys Princess Royal på sydvestkysten av Australia.

Myndighetene kom til den konklusjonen at hvalen er for stor til å skytes med vanlige våpen. Siden den er syk er derfor avliving det mest humane. I mangel på andre muligheter ble det derfor besluttet å bruke sprengstoff, melder ABC News.

Det australske miljøverndepartementet forteller at sandsekker ble lagt over hvalens hode. Deretter ble det innført en sikkerhetssone på en kilometer rundt hvalen. Farvannene rundt Australia er kjente for sine mange og glupske haier.

Et helikopter ble også sendt opp for å holde øye med haiene, som kan lett kunne la seg lokke til et ukontrollert etegilde straks hvalen er avlivet. Av samme grunn er folk i området blitt oppfordret til å holde seg på land mens avliving og opprydding pågår.