SOTRA: l svømte for nær strandsonen på Vindenes på Sotra lørdag ettermiddag.  Der satte den seg fast og måtte ha hjelp av brannvesent for å komme løs.
Foto: Sotra brannvesen / NTB scanpix
SOTRA: l svømte for nær strandsonen på Vindenes på Sotra lørdag ettermiddag. Der satte den seg fast og måtte ha hjelp av brannvesent for å komme løs. Foto: Sotra brannvesen / NTB scanpixVis mer

Hval avlivet på Sotra

- Var syk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Viltnemnda måtte lørdag avlive en syk hval som gjentatte ganger satt seg fast i grunt vann på Vindenes på Sotra i Hordaland.

Brannvesenet forsøkte lenge å hjelpe den ut på dypt vann igjen, men kontaktet etter hvert Viltnemnda da hvalen gjentatte ganger svømte mot land, melder NRK.

- Hvalen var syk, og er derfor blitt avlivet. Vi undersøker den nå for å få klarhet i hva som feilet den, sier Eivind Sangolt i Viltnemnda.

Etter at den er blitt undersøkt, vil hvalen bli fraktet ut på fjorden og forsøkt senket.

Brannvesenet fikk melding om hvalen som hadde satt seg fast i grunt vann, klokka 15.03.

- Vi fikk meldinger fra hyttenaboer om at en hval hadde satt seg fast. Men store, sterke brannmenn og litt flo fikk vi lirket den løs slik at den kunne svømme ut på dypet igjen, sa vaktkommandør Jan Ove Haga ved 110-sentralen i Hordaland i 16-tiden.

Kort tid etter satte hvalen seg fast og måtte igjen hjelpes løs.

- Den beveger seg litt fram og tilbake. Når brannmennene er der, svømmer den ut på dypet, men når de trekker seg tilbake, svømmer den mot land igjen, sa Haga.

Brannmannskapet fikk derfor mistanke om at hvalen kunne være syk, og kontaktet Viltnemnda. (NTB)