Hval eksploderte

Blod og innvoller skyllet over forbipasserende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hval-uhellet skjedde i byen Tainan på Taiwan, og spermhvalen som gikk til himmels var tidligere på dagen funnet strandet ved kysten. Det 17 meter og 50 tonn digre dyret var ment å brukes i forsknings-øyemed og ble fraktet med lastbil gjennom byen. Under kniven skulle den dog ikke ende...

- For et stinkende søl. Blod og andre greier som sprutet ut av hvalen var motbydelig, og lukta alldeles forferdelig, uttalte en av byens berørte borgere, ifølge

BBC News

.

Innbyggere og butikkeiere måtte bruke maske mens de gjorde sitt for å vaske bort blod og hvalrester. Og det var neppe småtterier som skulle fjernes; ifølge marinbiologer var hvalen den største som er registrert på Taiwan.

For mye gass

Professor Wang Chien-ping ved National Cheng Kung University i Tainan kom med følgende forklaring på hvorfor hvalen eksploderte:

- Som følge av den naturlige forråtnelsesprosessen, skjedde det en opphopning av veldig mye gass. Da presset inne i hvalen ble for stort eksploderte den.

Da hvalen tidligere ble funnet på stranda var den nesten død, og innen redningsmannskap kom på plass var den ikke lenger i live.

På grunn av dens voldsomme størrelse tok det 13 timer, tre heisekraner og 50 personer for å laste den opp på lastebilen der den senere eksploderte.

<B>FARE?</B> Det var en hval av denne typen som eksploderte i Taiwan i helgen.