«Hvaldimir» får foreløpig leve fritt

Hvithvalen som i april ble oppdaget utenfor kysten av Finnmark får inntil videre avgjøre sin egen framtid.

MISTET MOBILEN: Isa Larsson og venninnene tok turen innom brygga utenfor Rolfsøya i Finnmark på vei hjem fra byen natt til søndag. Da ei av jentene mistet mobilen i vannet, kom hjelpen fra uventet hold. Video: Isa Larsson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har Fiskeridirektoratet nå bestemt seg for, selv om mange mener at det beste ville være at noen tar hånd om den, skriver NRK Finnmark.

- Vi har valgt å la den leve fritt der den nå måtte være. Så vi vurderer ikke å flytte den. Vi skal se om den tilpasser seg et liv i det fri, sier kommunikasjonsrådgiver hos Fiskeridirektoratet Olav Lekve.

Ifølge Lekve har de fått signaler om at hvalen ser ut til å finne seg mat selv, og folk oppfordres derfor til ikke å gi hvalen mat.

Etter at hvithvalen, som av lokalbefolkningen har fått navnet «Hvaldimir», ble observert i havnebassenget i Hammerfest, har flere spekulert i hvalens bakgrunn. En av teoriene har vært hvalen kom fra den russiske marinen, ettersom den ble observert med en sele. Ifølge Fiskeribladet kan det være hvalen Semjon som er brukt til terapi for vanskeligstilte barn i Russland.

Men så langt har ingen teorier blitt bekreftet.

Et oseanarium i St. Petersburg i Russland sier til NRK at de ikke har trent opp denne hvithvalen, som på selen hadde merket «Equipment St. Petersburg».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer