Hvalen døde

Tålte ikke redningsaksjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I det lengste håpet alle at hvalen, som svømte rundt i Themsen midt i London, selv skulle finne veien tilbake til havet.

Men rundt lunchtid i dag strandet hvalen, og i kveld ble det igangsatt en stor redningsaksjon i nærheten av Vauxhall Bridge, melder BCC.

Et redningsteam på ti personer flyttet det enorme dyret over på en pram. Han ble først plassert i en sele og løftet opp på prammen ved hjelp av en løftekran.

Redningsarbeiderne forsøkte å berolige hvalen ved å holde hendene i ro på ryggen hans.

Klokken 20.00 i kveld ble det klart at hvalens liv ikke sto til å redde.

- Hvalen er opplagt veldig stresset og utslitt, og vi må advare mot at det kanskje ikke blir noen lykkelig slutt på denne sagaen, sa Tony Woodley i The British Divers Marine Life Rescue tidligere i dag til nyhetsbyrået Reuters.

Et sted mellom to tusen og tre tusen tilskuere samlet seg på Londons bruer og elvebredder for å følge med på redningsaksjonen.

UVISS SKJEBNE: Det er ikke klart hva som skjer med hvalen. Veterinærer advarer mot at historien kan få en ulykkelig slutt. Foto: Scanpix
UVISS SKJEBNE: Det er ikke klart hva som skjer med hvalen. Veterinærer advarer mot at historien kan få en ulykkelig slutt. Foto: Scanpix Vis mer
<B>NÆRMER SEG:</B> En av redningsarbeiderne nærmer seg hvalen.
<B>STORT REDNINGSTEAM:</B> Et team på ti personer deltar i redningsaksjonen.