Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hvalen døde

Tålte ikke redningsaksjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I det lengste håpet alle at hvalen, som svømte rundt i Themsen midt i London, selv skulle finne veien tilbake til havet.

Men rundt lunchtid i dag strandet hvalen, og i kveld ble det igangsatt en stor redningsaksjon i nærheten av Vauxhall Bridge, melder BCC.

Et redningsteam på ti personer flyttet det enorme dyret over på en pram. Han ble først plassert i en sele og løftet opp på prammen ved hjelp av en løftekran.

Redningsarbeiderne forsøkte å berolige hvalen ved å holde hendene i ro på ryggen hans.

Klokken 20.00 i kveld ble det klart at hvalens liv ikke sto til å redde.

- Hvalen er opplagt veldig stresset og utslitt, og vi må advare mot at det kanskje ikke blir noen lykkelig slutt på denne sagaen, sa Tony Woodley i The British Divers Marine Life Rescue tidligere i dag til nyhetsbyrået Reuters.

Et sted mellom to tusen og tre tusen tilskuere samlet seg på Londons bruer og elvebredder for å følge med på redningsaksjonen.

UVISS SKJEBNE: Det er ikke klart hva som skjer med hvalen. Veterinærer advarer mot at historien kan få en ulykkelig slutt. Foto: Scanpix
UVISS SKJEBNE: Det er ikke klart hva som skjer med hvalen. Veterinærer advarer mot at historien kan få en ulykkelig slutt. Foto: Scanpix Vis mer
<B>NÆRMER SEG:</B> En av redningsarbeiderne nærmer seg hvalen.
<B>STORT REDNINGSTEAM:</B> Et team på ti personer deltar i redningsaksjonen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!