Hvalen Keiko

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Hvalen Keiko har funnet en hyggelig fjord på Nordmøre der han nå er blitt en stor turistattraksjon. Om kort tid vil amerikanere med forskrudde forestillinger om forholdet mellom dyr og mennesker melde sin ankomst. Norge er allerede truet. Hvis vi gjør noe med hvalen som kan bidra til dens død, vil det ramme norsk eksport.
  • Keiko er en aldrende filmstjerne som det allerede er brukt ufattelig mye ressurser på. Tenk om de var kommet fattige og sultne barn i verden til gode. Det beste vi nordmenn kan bidra til er at Keiko får en god og verdig alderdom enten det blir i en norsk fjord eller ute i Atlanterhavet der han kommer fra. Sannsynligvis vil hvalen sulte i hjel eller dø av alderdomssvekkelse. Hvis det er påtrengende å holde liv i dyret lengst mulig, må det bli opp til dem som satte sirkuset i gang da Keiko hadde gjort seg ferdig som filmstjerne. Det er i hvert fall ikke norsk tradisjon å gjøre ville dyr til menneskeliknende vesener.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer