Hvalen skal punkteres og senkes med sandsekker

Skal ikke forske på pattedyret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere fredag kom beskjeden om at Finnhvalen som hadde stranda i Hvalsund i Hvaler er funnet død.

Det ble observert blod fra hvalen allerede tirsdag, og man antok at den kunne være syk - men at den likevel ble tauet ut på dypere vann.

I dag ble hvalen observert med buken opp, og nå er det bestemt at dyret skal punkteres for å slippe ut gass - før den skal senkes.

- Det er mulig at de vil punktere hvalen for at gass skal slippe ut. Etter det jeg vet ønsker de ikke å sprenge den med dynamitt slik man gjør lengre nordpå i Barentshavet, men denne hvalen vil bli tatt ut på dypt vann hvor den punkteres.

- Deretter vil man belaste den med sandsekker for så å la den synke til bunn, sier Per Kristian Johansen i Borg Havn til Fredrikstad Blad.

Litt seinere kom bekreftelsen fra Fiskeridirektoratet om at hvalen skal senkes, og at det ikke skal forskes på det store pattedyret.

FRAKTET UT: En syk, strandet hval kjempet tirsdag formiddag for livet inne i det trange sundet på Vesterøy i Hvaler kommune i Østfold. Foto: Kjell Ingar Bjørnstad / NTB scanpix
FRAKTET UT: En syk, strandet hval kjempet tirsdag formiddag for livet inne i det trange sundet på Vesterøy i Hvaler kommune i Østfold. Foto: Kjell Ingar Bjørnstad / NTB scanpix Vis mer