Hvalfangere trues på livet

SVOLVÆR (NTB): Hvalfangerne som er samlet til årsmøte i Svolvær er bekymret over sabotasjeaksjonene mot norske hvalbåter, og at hvalfangere som står fram i mediene i økende grad blir truet på livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Da formann Jan Kristiansen åpnet årsmøtet i Norges Småkvalfangerlag i dag, fortalte han sine hvalfangerkollegaer om et fenomen som gjør det stadig tøffere å stå fram for hvalfangernes sak. Alle hvalfangere frykter anslag mot båtene sine, men relativt nytt er trusler mot personene som forsvarer hvalsaken offentlig.

Dynkes i bensin

Med lav stemme fortalte hvalformannen sine kolleger at alle medlemmer av hvalfangerlagets styre som stod fram i mediene etter sabotasjen mot hvalskuta «Senet» i vår, senere har mottatt trusler av ett eller annet slag.

- I mitt brev stod det at «din simple, lille trebalje skal dynkes i bensin og tennes fyr på». Jeg fikk også vite at huset mitt ikke skulle skjermes. Det har jeg før nå ikke tort å fortelle dem som bor sammen med meg, sa Kristiansen stille. Selv om Jan Kristiansen betegnet seg som både tykkhudet og rolig av natur, vedgikk han overfor årsmøtet at det er blitt en del dårlig nattesøvn siden trusselbrevet kom.

- Jeg bor nokså øde til, og det er ikke fritt for at jeg lytter og våker når det kommer biler vår vei nattestid, sa han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer