«Hvalrossen» (34) tatt for drapsforsøket på «Skrue»

Dømt sammen med Imran Saber i Wonderboy-saken der Toska investerte Nokas-penger.

SKUTT: Imran Saber ble skutt sju ganger, men var ved bevissthet da han ble funnet av politiet like ved bilen sin på Jordal søndag kveld. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN
SKUTT: Imran Saber ble skutt sju ganger, men var ved bevissthet da han ble funnet av politiet like ved bilen sin på Jordal søndag kveld. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er en 34 år gammel nordmann med tung kriminell bakgrunn som i dag ble pågrepet og siktet for medvirkning til drapsforsøket mot Imran «Skrue» Saber (32), som søndag kveld ble skutt sju ganger.

Etter det Dagbladet erfarer var 34-åringen på permisjon fra fengselet da han ble pågrepet. Mannen skal også ha vært på perm da skuddene falt, men politiet jobber ut fra at flere andre kan være involvert i drapsforsøket og vet ikke hvem som skjøt.

Sonet dom i Wonderboy-saken 34-åringen ble dømt sammen med Saber i den såkalte Wonderboy-saken i 2007, som dreide seg om innførsel av 762 kilo hasj. David Toska investerte rundt 4,3 millioner kroner fra NOKAS-ranet i 200 kilo.

Imran Saber ble seinere dømt for grovt heleri av disse pengene. Narkoligaen ble organisert av Toska-venn Danny Bungard, kalt «Wonderboy», som ble pågrepet på en nettkafé i Malaga sammen med Toska i 2005.

34-åringen som i dag ble pågrepet, ble av andre involverte i Wonderboy-saken kalt «Hvalrossen» i avlyttede telefonsamtaler. Mannen ble regnet som en av hovedmennene i smuglingen av de gigantiske hasjpartiene fra Nederland til Norge, og soner ennå dommen i saken. Han er også tidligere dømt for narkoforbrytelser, etter at politiet beslagla 244 kilo hasj i en garasjebod i Oslo i 2003.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer