<strong>SKUTT:</strong> Imran Saber ble skutt sju ganger, men var ved bevissthet da han ble funnet av politiet like ved bilen sin på Jordal søndag kveld. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN
SKUTT: Imran Saber ble skutt sju ganger, men var ved bevissthet da han ble funnet av politiet like ved bilen sin på Jordal søndag kveld. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN Vis mer

«Hvalrossen» (34) tatt for drapsforsøket på «Skrue»

Dømt sammen med Imran Saber i Wonderboy-saken der Toska investerte Nokas-penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er en 34 år gammel nordmann med tung kriminell bakgrunn som i dag ble pågrepet og siktet for medvirkning til drapsforsøket mot Imran «Skrue» Saber (32), som søndag kveld ble skutt sju ganger.

Etter det Dagbladet erfarer var 34-åringen på permisjon fra fengselet da han ble pågrepet. Mannen skal også ha vært på perm da skuddene falt, men politiet jobber ut fra at flere andre kan være involvert i drapsforsøket og vet ikke hvem som skjøt.

Sonet dom i Wonderboy-saken 34-åringen ble dømt sammen med Saber i den såkalte Wonderboy-saken i 2007, som dreide seg om innførsel av 762 kilo hasj. David Toska investerte rundt 4,3 millioner kroner fra NOKAS-ranet i 200 kilo.

Imran Saber ble seinere dømt for grovt heleri av disse pengene. Narkoligaen ble organisert av Toska-venn Danny Bungard, kalt «Wonderboy», som ble pågrepet på en nettkafé i Malaga sammen med Toska i 2005.

34-åringen som i dag ble pågrepet, ble av andre involverte i Wonderboy-saken kalt «Hvalrossen» i avlyttede telefonsamtaler. Mannen ble regnet som en av hovedmennene i smuglingen av de gigantiske hasjpartiene fra Nederland til Norge, og soner ennå dommen i saken. Han er også tidligere dømt for narkoforbrytelser, etter at politiet beslagla 244 kilo hasj i en garasjebod i Oslo i 2003.

Totalt ti personer i det kriminelle miljøet ble dømt til over 80 års fengsel i Wonderboy-retssaken.

Bekrefter pågripelse Nå er 34-åringen altså siktet for skuddene mot Saber.

- Jeg vet at han er pågrepet. Jeg kjenner ikke bakgrunnen, men hører at det skal gjelde Saber-episoden, sier forsvareren til 34-åringe, advokat Harald Grape, til Dagbladet i ettermiddag.

Dagbladet kjenner til at enkelte aktører i Wonderboy-saken har ansett den som uoppgjort økonomisk i flere år, men Grape mener at det ikke er noe åpenbart motiv fra hans klients side.

- Jeg kan ikke erindre at det var noen gnisninger mellom min klient og Saber under Wonderboy-saken. Saber fikk jo en kraftig strafferabatt i saken, sier Grape.

Det vakte oppsikt at Imran Saber bare ble dømt til tre års fengsel i Wonderboy-saken, etter millionheleriet og medvirkning til smugling av 100 kilo hasj. Mange spekulerte i at den milde dommen hadde sammenheng med Sabers  rolle i avtalen oslopolitiet hadde om tilbakelevering av maleriene fra Munch-ranet.

Dagbladet.no kommer med mer.

<strong>WONDERBOY-SAKEN:</strong> Noen av David Toskas millioner fra NOKAS-ranet ble investert i en stor hasjliga der både Imran Saber og mannen som nå er siktet for medvirkning til skuddene mot Saber, var aktører. Arkivfoto: SCANPIX
WONDERBOY-SAKEN: Noen av David Toskas millioner fra NOKAS-ranet ble investert i en stor hasjliga der både Imran Saber og mannen som nå er siktet for medvirkning til skuddene mot Saber, var aktører. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer