«Terror-hvalrossen»:

Hvalrossen «Wally» har kapret en båt

«Terror-hvalrossen» Wally er tilbake. Nå har han kapret en lystbåt i Cork, Irland.

COMEBACK: «Terrorhvalrossen» Wally er tilbake, og er blitt observert langs kysten utenfor Cork i Irland. Video: KameraOne. Reporter: Edward Stenlund. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den populære hvalrossen med tilnavnet Wally er på ferde igjen. Han har nå kommet seg om bord på en båt i Cork i Irland, og satt seg bak rattet, skriver Metro.

Det berømte sjøpattedyret har nylig fått et ganske dårlig rykte for store ødeleggelser og senking av flere båter, men nå ser det ut til at han har fått sjøbein.

NY KAPTEIN: Denne båten har fått ny kaptein. Hvalrossen «Wally» har nå kapret en lystbåt i Cork, Irland. Foto: NTB/Niall Carson
NY KAPTEIN: Denne båten har fått ny kaptein. Hvalrossen «Wally» har nå kapret en lystbåt i Cork, Irland. Foto: NTB/Niall Carson Vis mer

Folk har fulgt reisen hans med interesse, men han har dessverre slitt litt med hvordan han skal te seg i sitt nye hjem, og har etterlatt seg en del ødeleggelse i prosessen med å bosette seg, skriver Metro.

Ettersom han veier over 900 kilo, kan han få båter han hviler på til å kantre eller sørge for store ødeleggelser. Så langt har han senket minst to.

Wally ble ifølge Metro først sett i Wales i mars, deretter tok han seg til Cornwall og Scillyøyene, og ble sist oppdaget i Crookhaven, West Cork.

TILBAKELENT: En tilbakelent Wally ser ut til å nyte tilværelsen i båtens førersetet. Foto: NTB/Niall Carson
TILBAKELENT: En tilbakelent Wally ser ut til å nyte tilværelsen i båtens førersetet. Foto: NTB/Niall Carson Vis mer

De skriver at ingen vet sikkert hvordan Wally, eller Wal som noen liker å kalle ham, tok den lange reisen fra Arktis til bredden av Storbritannia og Irland. Mange mistenker imidlertid at et isflak han hvilte på fløt av gårde, og at han så endte opp i ukjent farvann.

Fikk egen hvileplass

Tidligere i sommer bygget naturvernere en egen hvileplass til hvalrossen, slik at den skulle få slappe av i fred, og unngå flere ødeleggelser.

Selv om det er et artig oppsyn for publikum er, det ikke ideelt for Wally å oppholde seg utenfor sitt naturlige habitat, skriver Metro.

PRØVER Å NÆRME SEG: Folk forsøkte å nærme seg den båtglade hvalrossen for å få han over i en litt mindre verdifull båt. Foto: NTB/Niall Carson
PRØVER Å NÆRME SEG: Folk forsøkte å nærme seg den båtglade hvalrossen for å få han over i en litt mindre verdifull båt. Foto: NTB/Niall Carson Vis mer

Lucy Babey, leder for vitenskap og bevaring ved Orca veldedighet som beskytter marine dyreliv, forklarer til BBC hvorfor dyret oppførte seg som det gjør.

- Hvalrosser bruker 25 prosent av tiden på å hvile, så Wally går rundt og prøver å finne hvilesteder. Han fyller opp energilagrene sine ettersom han har svømt mye for å komme hit fra Spania, og har mye mer bading å gjøre for å komme hjem.

Wally har blitt omtalt av flere utenlanske medier, som blant annet BBC, Sky News, Politico og Independent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer