Hvalsabotør går fri

BODØ (NTB): Mannen som utførte sabotasjen mot hvalskuta «Nybræna» i 1992, går fri. Fredag 26. desember foreldes saken mot amerikaneren James Dwight Worker, uten at politiet har klart å forkynne tiltalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sabotasjen mot «Nybræna» 2. juledag 1992 er blitt ett av de mest kjente sabotasjeforsøkene mot hvalfangstnæringen, blant annet fordi Paul Watson havnet i fengsel etter aksjonen.

Watson «sonet»

Sea Shepherds leder Paul Watson og hans forlovede Lisa Distefano ble i Lofoten herredsrett dømt til 120 dagers fengsel for sin medvirkning i senkingsforsøket.

I vår ble Paul Watson pågrepet i Nederland og begjært utlevert til Norge for å sone dommen. Verdens mest berømte hvalforkjemper ble ikke utlevert, men sonet i praksis dommen ved å sitte 80 dager i nederlandsk varetekt mens utleveringsbegjæringen ble behandlet.

Sjelden har Sea Shepherd-lederen fått så mye reklame som under dette fengselsoppholdet. Sea Shepherd erklærte at de fryktet for hans liv om han ble utlevert til «hvalbarbariet» Norge, og kjente skuespillere fra Hollywood deltok i en storstilt kampanje for å få hvalenes venn satt fri.

Aldri forkynt

Mannen som faktisk utførte sabotasjen ved å skru ut bunnpluggen i «Nybræna», er en mer anonym amerikaner ved navn James Dwight Worker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer