Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hvalsmoen-soldater utdannes til Afghanistan

Ingeniørregimentet på Hvalsmoen i Hønefoss har fått ordre om å gjøre forberedelser til å utdanne soldater som kan sendes til Afghanistan som en del av et norsk styrkebidrag i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Ringerikes Blad har ingeniørregimentet fått i oppdrag å gjøre forberedelser til utdanne et egen maskiningeniørkompani, slik de også gjorde under Kosovo-krigen.

Kompaniet vil bestå av om lag 150 menn og kvinner. Konkrete oppgaver for kompaniet vil være reparasjon, vedlikehold, brøyting av veier, opprydding og bygningstiltak. For å ivareta kompaniets eget personell trengs også ABC-ekspertise og kapasitet til å ta hånd om miner og andre sprenglegemer.

Oberstløytnant Bjørn Tungen, som er nestkommanderende stabssjef ved Ingeniørregimentet på Hvalsmoen, sier til avisen at de nå ønsker å komme i kontakt med personer som er villige til å delta i et kompani som skal sendes til Afghanistan, fortrinnsvis personer med erfaring fra krigsområder.

Kompaniet fra Hvalsmoen er en del av et norsk styrkeprogram som regjeringen ønsker skal bidra til å støtte humanitære hjelpeprogram og gjenoppbygging i Afghanistan.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!