Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hvem av dem lyver?

I dag kommer barnedrapssaken i Baneheia i Kristiansand opp på ny. De to tiltalte, Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen har vidt forskjellige forklaringer. Juryen må velge hvem de skal tro på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I seks uker skal juryen i Agder lagmannsrett sitte og høre på tiltalte og vitner forklare seg. De ti jurymedlemmene vil få høre to vidt forskjellige forklaringer på hva de to tiltalte foretok seg den dagen

de to småjentene ble mishandlet og drept i friluftsområdet Baneheia i Kristiansand.

Begge ble funnet skyldige da saken var oppe i Kristiansand tingrett i fjor.

Jan Helge Andersen har tilstått ugjerningene og forklart at han gjennomførte de grufulle handlingene sammen med sin kamerat Viggo Kristiansen. Kristiansen har hele tiden nektet for å ha noe med drapene å gjøre.

Politiet mangler også fellende bevis mot Viggo Kristiansen. DNA-beviset som først ble omtalt som et sikkert bevis, viste seg senere kun å bevise at det har vært to forskjellige gjerningsmenn.

Kristiansens «mobilalibi»

Da saken var oppe i Kristiansand tingrett i fjor vår, kom det fram at Viggo Kristiansen hadde mottatt tekstmeldinger til sin mobil på tidspunktene 18.55, 18.57, 19.24 og 19.37. Dette er i det tidsrommet som politiet mener de to jentene ble misbrukt og drept. Men basestasjonen som teksmeldingene ble sendt via, har ikke dekning på drapsstedet i Baneheia i Kristiansand.

Det juryen nå må ta stilling til er om det kan finnes en forklaring på at Kristiansens mobil ikke var i nærheten av åstedet.

Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansens forklaringer stemmer ikke, og juryen må velge hvem de vil tro på.

HAR TILSTÅTT: Jan Helge Andersen.Foto: SCANPIX
NEKTER: Viggo Kristiansen.Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart