Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hvem av dem tror du flyr best?

Putin skulle vise sibirske snøtraner hvordan de trekker sørover.

UTRYDNINGSTRUET: Vladimir Putin poserer med et faderlig blikk på den utrydningstruede sibirske snøtranen som skal vekk fra Sibir med hjelp av den russiske presidenten. Foto: AP/Scanpix.
UTRYDNINGSTRUET: Vladimir Putin poserer med et faderlig blikk på den utrydningstruede sibirske snøtranen som skal vekk fra Sibir med hjelp av den russiske presidenten. Foto: AP/Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vladimir Putin er ikke kjent for å gå av veien for å stille opp på skrytebilder.

AIR FORCE TWO: To sibirske snøtraner fulgte president Putin i hans sibirske flyvning. Foto: EPA/KREMLIN POOL/Scanpix.
AIR FORCE TWO: To sibirske snøtraner fulgte president Putin i hans sibirske flyvning. Foto: EPA/KREMLIN POOL/Scanpix. Vis mer

Han har posert på tigerjakt, på fisketur i bar overkropp, til hest og svømmende som en sommerfugl.

SIKKERT GREP: Den russiske presidenten Vladimir Putin flyr en hangglider i Yamalo-Nenetsky provinsen i Sibir. Foto: EPA/RUSSIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / RIA NOVOSTI / KREMLIN POOL/Scanpix.
SIKKERT GREP: Den russiske presidenten Vladimir Putin flyr en hangglider i Yamalo-Nenetsky provinsen i Sibir. Foto: EPA/RUSSIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / RIA NOVOSTI / KREMLIN POOL/Scanpix. Vis mer

Nå har han tatt det et skritt videre: Til lufta.

SVØMMEDYKTIG: Som statsminister lot Vladimir Putin seg avbilde mens han svømte butterfly på en ferietur i 2009. Foto: AFP/Scanpix.
SVØMMEDYKTIG: Som statsminister lot Vladimir Putin seg avbilde mens han svømte butterfly på en ferietur i 2009. Foto: AFP/Scanpix. Vis mer

Og muligens er det et steg ned på macho-stigen, når han nå beveger seg fra tiger til snøtrane, men denne gangen er det for en god sak. President Putin skal hjelpe de utrydningstruede snøtranene med å vise vei til Asia slik at de kan bli flere.

MACHO PUTIN: I 2009 poserte Vladimir Putin tidende på en hest i bar overkropp. Foto:  REUTERS/Scanpix.
MACHO PUTIN: I 2009 poserte Vladimir Putin tidende på en hest i bar overkropp. Foto: REUTERS/Scanpix. Vis mer

Prosjektet har fått navnet «Håpets flytur», og meningen er at Putin med den motoriserte hangglideren skal vise vei sørover for de utrydningstruede trekkfuglene, som er klekket ut i fangenskap. I alt ble det gjennomført tre treningsturer.

TIGER: I 2008 poserte han med en bedøvd tiger. Foto: AP/Scanpix.
TIGER: I 2008 poserte han med en bedøvd tiger. Foto: AP/Scanpix. Vis mer

Det russiske nyhetsbyrået RIA-Novosti kunne fortelle at bare én snøtrane fulgte Putin på den første flyturen, som ble gjennomført i sterk vind for å få større fart på hangglideren. På den andre turen fikk Putin fem tilhengere, men bare to fugler fulgte presidenten på den 15 minutter lange flyturen. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media