Hvem av disse stoler retten på?

FROGNER (Dagbladet): Dette er de to anonyme bygdeadvokatene, Ole Edw. Hagen (43) og Rolf Nybakk (53), som nå er blitt sentrale i trippeldrapssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Deres forklaringer, som er sterkt motstridende, kan belyse om Per Orderud kunne hatt motiv for å medvirke til likvideringen av sin far, mor og søster.

Hvis retten stoler på forklaringen Sørumsand-advokaten Ole Edw. Hagen ga i går, kan det styrke aktoratets påstand om Per Orderuds drapsmotiv. Aktoratet mener Per Orderuds motiv var at faren, Kristian Orderud, nektet å overføre hele gården til sønnen. Hagen representerte Kristian Orderud og hevder far og sønn var langt fra enige om overtakelse.Blir det Nesbyen-advokaten Rolf Nybakks forklaring som veies tyngst, vil Per Orderuds påståtte motiv ikke lenger eksistere. Om forhandlingene om overtakelse av gården forklarte Nybakk seg onsdag stikk motsatt av advokatkollega Hagen. Nybakk hevder at bare bagateller gjensto før far og sønn Orderud var enige. Nybakk representerer fortsatt Per Orderud i gårdsstriden.

- Har du noen forklaring på hvordan to så erfarne advokater kan snakke så forbi hverandre? spurte Per Orderuds forsvarer, Cato Schiøtz i går.

- Det må du snakke med Nybakk om, svarte Hagen.

- Kunne du misforstås? spurte Schiøtz.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer