EN AV DISSE: Enten blir det Gordon Brown eller David Cameron som kan juble høyest. Foto: SCANPIX
EN AV DISSE: Enten blir det Gordon Brown eller David Cameron som kan juble høyest. Foto: SCANPIXVis mer

Hvem av disse vinner dragkampen?

Klokka 09.00 stiller eksperten til nettmøte på Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Det ligger an til tidenes valgthriller i Storbritannia. Ingen av partiene ser ut til å få flertall i parlamentet.

En revidert valgdagsmåling viser at opposisjonspartiet De konseravtive får 305 seter, etterfulgt av Labours 255 seter, mens Liberaldemokratene får 61. De konservative mangler 21 for å nå den magiske flertallsgrensa 326.

Dermed viser målingene det mange hadde spådd i den ekstremt tette og spennende valgkampen: Et såkalt «hung parliament».

EKSPERTEN: Jan Erik Mustad ved Universitetet i Agder svarer på dine spørsmål om fra klokka 09.00. Foto: Trine Andersen / Scanpix
EKSPERTEN: Jan Erik Mustad ved Universitetet i Agder svarer på dine spørsmål om fra klokka 09.00. Foto: Trine Andersen / Scanpix Vis mer

Labours Peter Mandelson påpeker at reglene ved såkalte «hung parliament», eller vippeparlament, er at det ikke er det partiet som har flest seter som har førsteretten til å forme en koalisjon, men den sittende regjeringen.

Dermed ligger det an til en hard tautrekking mellom Gordon Brown og David Cameron.

Fra klokka 09.00 stiller Jan Erik Mustad til nettmøte på Dagbladet.no. Mustad er ekspert på britisk politikk og førstelektor ved Universitetet i Agder. Du kan sende inn dine spørsmål allerede nå!