Hvem blir den neste som faller?

Unge menn setter fyr på seg selv i Algerie, Egypt og Mauretania. I Jordan er kong Abdullah «svært nervøs».

SATTE FYR PÅ SEG SELV - STYRTET PRESIDENTEN: Mange mener at den tunisiske revolusjonen startet da grønnsakshandleren Mohamed Bouaziz (26) satte fyr på seg selv 17 desember i fjor. Her besøker den tunisiske presidenten Bouaziz på sykehuset 28 desember. Fredag rømte president Zine Al-Abidine Ben landet. Bouaziz har blitt en folkehelt. Foto: SCANPIX/AP
SATTE FYR PÅ SEG SELV - STYRTET PRESIDENTEN: Mange mener at den tunisiske revolusjonen startet da grønnsakshandleren Mohamed Bouaziz (26) satte fyr på seg selv 17 desember i fjor. Her besøker den tunisiske presidenten Bouaziz på sykehuset 28 desember. Fredag rømte president Zine Al-Abidine Ben landet. Bouaziz har blitt en folkehelt. Foto: SCANPIX/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens unge gutter, væpnet med staur, køller og balltrær kontrollerer gatene i Tunisia, er det mange som nå tror at revolusjonen vil spre seg til andre arabiske land.

I Jordan er nå kong Abdullah II svært nervøs, ifølge The Jerusalem Post. Mens opposisjonen planleggger nye opptøyer skal monarken ha satt opp et eget «kriseberedskapsrom» for å unngå anarki i landet. 

Vil samle millioner Opposisjonsledere snakker nå om få millioner til å demonstrere i Jordans hovedstad, Amman, for å se om de klarer å presse kongen til å fjerne den upopulære statsministeren, Samir Rifai.

Jerusalem Post forteller at flere jordanere nå snakker åpent om å kopiere revolusjonen i Tunisia. I går kunne blant annet nyhetsbyrået AFP melde at 3000 jordanske fagforeningsmedlemmer, islamister og venstreredaikale hadde en «sit-in» utenfor parlementet for å protestere mot regjeringens økonomiske politikk. 

Sist fredag gikk tusener ut av moskeene i Amman mens de ropte «Jordan er ikke bare for de rike», «Ned med Samir Rifais regjering» og «Grensen går ved brødet ("Bread is a red line" red.anm.)», skriver The Jerusalem Post.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer