Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hvem blir den neste?

Drosjesjåførene i Oslo føler avmakt. - Hvem blir den neste? spør Ann Mari Kvien og holder rundt Jeanette Eggan. Det eneste som hjelper etter gårsdagens drap er å prate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På kurskontoret til Oslo Taxi har mange av Oslos sjåfører samlet seg for å få hjelp til å takle sjokket etter det andre drosjedrapet på kort tid.

Den drepte mannen var én av dem.

Trakasseres

- Etter drapet på Ulf Braathen tenkte jeg at statistisk sett vil det være lenge til det skjer igjen, sier Ann Mari Kvien fortvilet.

Men den gang ei.

Hun føler at drosjesjåførene gjør en god jobb, men det er ikke lett når de stadig får høre om nye voldsepisoder og trusler. Og når fulle passasjerer forteller dem at de er «søppel og dritt».

Eieren av bilen som drapsofferet kjørte, hadde en svært tung dag i går. Sammen med presten måtte han fortelle foreldrene og søsteren at sønnen og broren var blitt offer for et drap.

Det var også han som måtte identifisere gutten. I går orket han ikke snakke med pressen.

- Ikke verdt

Drosjesjåfør Terje Tisløv vet ikke om han orker mer nå. Han har kone og barn. Selv om sjåførene i Oslo Taxi får elefanthud etter som årene går, er det familier bak som presser på og vil at de skal slutte.

- Det blir for mye trakassering. Jeg føler at vi ikke er noe verdt lenger, sier han.

Han er ikke den eneste som lurer nå.

Diskusjonen går hett på Bryn kafé. Fra krokene lyder spredte rop om dødsstraff, men de fleste beholder roen.

- Vi blir kalde i dette yrket. Tar du fram redselen, er du ferdig, sier Inger Brenden.

For 13 år siden fikk hun en kniv mot strupen mens hun var gravid i sjette måned.

- Dreper'u meg, dreper'u ungen min også, sa jeg.

Våpen

Noen sjåfører vil ha våpen i bilene. Noen sier at de vet at noen har det.

- Bystyret må se til å komme seg ut om natta. De veit ikke hvordan det er i byen, sier Odd Bendiksen.

SJOKK OG VANTRO:</B> Taxisjåfør Ann Mari Kvien (t.v) trøster Jeanette Heggan. Ved bordet Ingar Aasnes. Fortvilelse preget lokalene til Oslo Taxi i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling