Hvem blir neste offer?

Snikskytteren i Ohio gjorde én tabbe da han slo til for 24. gang i helga. Han ble sett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet mener snikskytteren har begynt å ta større sjanser. Lørdag sto han oppe på en gangbru og skjøt mot en eller to biler som passerte under ham. Flere mennesker så at han løsnet skuddene, før han ruslet stille og rolig bort til en svart bil og kjørte sakte bort fra stedet.

Helgas skuddepisode skjedde på motorveien Interstate 70 i Licking county, sørvest for Columbus i Ohio. Tidligere har snikskytteren slått til ved Interstate 270 i Franklin county. De tekniske undersøkelsene av kula som rammet en 1988 Chevrolet Suburban viser at den er avfyrt fra sammen våpen som ble brukt i minst åtte av de tidligere skyteepisodene.

Det er også samme våpen ble brukt da Gail Knisley (62) ble skutt og drept gjennom bilruta av en snikskytter 25. november.

Aggressiv

Vitner til helgas skytedrama sier at de så en mann med et håndvåpen på gangbrua. Gjerningsmannen var hvit, mellom 30 og 40 år gammel, og har normal høyde og vekt. Han har mørkt hår, hadde mørk hatt og mørke solbriller.

Mannen forsvant fra åstedet i en mørk bil, trolig en Geo Metro eller Ford Probe.

- Han er blitt mye mer aggressiv og selvsikker. Han hadde det slett ikke travelt, sier politisjef Steve Martin ved sheriffkontoret i Franklin county.

Han fortalte reportere at politiet nærmer seg snikskytteren, som har herjet siden mai i fjor. Martin bekreftet samtidig at politiet mener samme gjerningsmann står bak alle de 24 skytespisodene.

- Vi har ingen grunn til å tro noe annet.

Joe Joan var på vei østover på Interstate 70 sammen med kona Vicky og deres tre barn, da de plutselig hørte skudd.

- Så la jeg merke til mannen oppe på brua. Jeg tittet i speilet og så han. Jeg sa «Vicky, det er snikskytteren», sier Joan.

- Han hadde ikke hastverk, og satte ikke opp farta. Han bare satte seg inn i bilen og kjørte sakte fra stedet.

Dusør

Gjerningsmannen ble sett av fire andre vitner, inkludert sjåføren som ble beskutt. Beskrivelsen av både mannen og bilen er identisk med det vitner til en annen av skyteepisodene har sett. Dermed kan politiet med stor sikkerhet si at samme mann står bak de 24 tilfellene.

- Han sender en beskjed til politiet: «Dere er ikke så nærme som dere tror. Jeg kan skyte midt på dagen, og dere finner meg ikke uansett», sier kriminolog Jack Levin ved Brudnick voldssenter ved Northeastern University.

Levin, som blant annet har studert den mye omtalte snikskyttersaken i Washington-distriktet, sier uforsiktig opptreden kan føre til at gjerningsmannen føler seg enda sterkere og viktigere.

- Det forsterker «katt og mus»-leken som han spiller med politiet. Psykologisk sett kan han tjene på å ta sjanser.

Det er utlovet en dusør på 60 000 dollar for informasjon som fører til at snikskytteren blir pågrepet.

Kilder: CNN, Columbus Dispatch, ABC, AP

SISTE ÅSTED: Politiet snakket med folk ved I-70 etter lørdagens skyteepisode.
DREPT: Gail Knisley (62) ble skutt og drept 25. november, da hun kjørte på Interstate 270 i Franklin county.
ÅSTED: På denne veien ble Gail Knisley skutt og drept gjennom bilruta.
ETTERFORSKER: Politisjef Steve Martin tror de begynner å nærme seg gjerningsmannen.