Hvem dreper han i dag?

Snikskytteren som har drept åtte mennesker i USA, tok helgefri. Men det er stor fare for at han slår til igjen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha skutt åtte personer fra onsdag 2. oktober til fredag 4. oktober, tok snikskytteren pause forrige helg. Mandag skjøt han en 13 år gammel gutt ved en skole i Bowie, Maryland. Gutten overlevde angrepet. Onsdag skjøt og drepte gjerningsmannen Dean Harold Meyers (53) på en bensinstasjon i Manassas, Virginia og fredag ble Kenneth H. Bridges (53) drept mens han fylte bensin ved en stasjon i Fredericksburg, Virginia.

Deretter ble det igjen stille gjennom helga. Selv om politiet ikke vil si det offentlig, er det ingen tvil om at de frykter at snikskytteren finner sitt neste offer i dag.

Ukedagskriger

Etterforskningsleder Charles Moose vil ikke kommentere mønsteret.

- Jeg vil ikke komme med noen antakelser. Men jeg er aldri redd på jobb en mandag morgen, var hans svar da en journalist spurte om han fryktet starten på uka.

James Alan Fox ved Northeastern University i Boston, USA fremste kriminolog, har studert mønsteret til drapsmannen.

- Han er en ukedagskriger. Selv snikskyttere har arbeidstid. De må ha tid til å drepe, og han har tydeligvis ikke tid i helgene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer