ETTERLYSER EIER: Gullringen ble funnet i sanden på Ølbergstranden i Sandnes. Foto: Politiet
ETTERLYSER EIER: Gullringen ble funnet i sanden på Ølbergstranden i Sandnes. Foto: PolitietVis mer

Hvem eier gullringen fra Kenneth?

Ring-mysterium i Sandnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sammen med sin kone Kristine driver Ragnar Oftedal (67) Ølberg Camping for Jæren Friluftsråd i Sandnes. Campingplassen ligger ved Ølbergstranden og losjer årlig turister fra forskjellige land.

Opp gjennom åra har ekteparet fått inn mye forskjellig hittegods flere ganger i uka. Men for noen uker siden kom de over et spesielt funn.

Fikk inn gullring - Det var noen gjester som kom inn og leverte en gullring som de hadde funnet i sanden på stranda. Jeg la den ved skranken i tilfelle noen skulle hente den, men flere uker seinere har det fortsatt ikke vært noen her og etterspurt ringen, sier Ragnar.

Etter samråd med kona dro han til Sandes politistasjon for å levere ringen.

- Vi pleier alltid å levere alt av hittegods vi kommer over til politiet. Der var det heller ingen som hadde kommet innom og meldt ringen savnet.

«Din Kenneth» Ringen er inngravert med «Din Kenneth» og datoene «23.05.08-06.06.09», og er mest sannsynlig en damering, ifølge vaktleder ved Sandnes Politistasjon, David Hetlevik.

- Jeg har prøvd ut ringen, og den får så vidt plass rundt lillefingeren min. Den er veldig solid og gammeldags, og minner veldig om en damering. Vi har hatt den her i noen dager, men foreløpig er det et mysterium hvem som eier ringen.

Det er også umulig for Ragnar å si noe om hvem som eier ringen eller hvordan den havnet i stranda.

- Det er mye forskjellig som skyldes i land hver uke. Det ble for eksempel levert inn et tysk pass med masse kredittkort som ble funnet i havet, men denne ringen er noe av det mest spesielle jeg har kommet over. Det er umulig å si hvordan og hvorfor den har havnet i sanden.

Oftedal forteller videre at han ikke krever noen finnerlønn for ringen.

- Det hadde vært kjekt om den som har mistet ringen kunne fått den tilbake. Den kan hentes på politistasjonen i Sandnes.

 LEVERTE INN GULLRINGEN: Ragnar Oftedal leverte inn gullringen til politiet som ingen har meldt savnet. Foto: Privat
LEVERTE INN GULLRINGEN: Ragnar Oftedal leverte inn gullringen til politiet som ingen har meldt savnet. Foto: Privat Vis mer