Hvem er «Baby Grace»?

Den døde jenta ble funnet i en plastboks på stranda i Texas, USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De kaller henne «Baby Grace», den blonde lille jenta i rosa klær som ble funnet død tidligere denne uken. Hun lå i en plastboks som ble skylt opp på land på en ubebodd øy i Texas mandag kveld. Vel fire dager senere er hun fortsatt et mysterium.

- Det er ikke ofte jeg ber om hjelp på denne måten. Vanligvis holder jeg meg til fakta. Men en sak som denne bringer fram følelser hos alle involverte, til og med hos gamle kyniske politimenn som meg selv, skriver Ray Tuttoilmondo i Galveston-politiet i en pressemelding ifølge CNN.

Ved sheriff-kontoret i Galveston står de uten spor i saken. De har lett i lokale savnet-registre uten hell, det er ingen beskrivelser som kan passe til denne lille jenta. Nå utvider de søket, og leter i registre over hele landet. Og i natt publiserte de tegningene av «Grace», i håp om at noen vil kjenne henne igjen.

Plastboks
Det var en fisker som meldte fra om det makabre funnet. Mandag kveld fant han en stor blå plastboks som var skylt på land på en ubebodd øy i West Galveston Bay. Da han åpnet boksen fant han den døde jenta.

Ifølge AP tror politiet at hun hadde vært død i minst to uker da hun ble funnet.

Foreløpige undersøkelser viser at hun var mellom to og tre år da hun døde. Hun hadde langt blondt hår, rosa klær og hvite joggesko.

- Vi har gitt henne navnet «Baby Grace» fordi denne saken er svært følelsesladd, sier Tuttoilmondo idet han viser fram et par hvite joggesko med lilla blomster som er identiske med skoene den lille jenta hadde på seg da hun ble funnet.

Han ber media om hjelp til å finne identiteten hennes.

Hvem er «Baby Grace»?

- Hun er mer for oss enn et saksnummer, mer enn en uidentifisert kropp. Hun er noens barn, barnebarn, søskenbarn og venn, sier Tuttoilmondo.

Kraniebrudd
I helga før jenta ble funnet ble det arrangert en fiskerkonkurranse i West Galveston Bay, og flere hundre fiskere oppholdte seg i området. Politiet håper nå å komme i kontakt med noen av disse, som kan ha fisket i området hvor den blå plastboksen ble funnet.

- Vi kommer til å oppsøke hver og en av dem, sier Tuttoilmondo.

Ifølge My Fox Houston viser en foreløpig obduksjonsrapport at Grace hadde minst ett kraniebrudd, men dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

FUNNET DØD: Hun var mellom to og tre år da hun døde, den ukjente «Baby Grace». Tegninger: Galveston County Sheriff\'s Office
FUNNET DØD: Hun var mellom to og tre år da hun døde, den ukjente «Baby Grace». Tegninger: Galveston County Sheriff\'s Office Vis mer